Agresorul Papei l-a invitat pe Dan Brown la Istanbul pentru a scrie impreuna o continuare a "Codului lui Da Vinci"

Mehmet Ali Agca (foto), turcul care a incercat sa-l asasineze pe Ioan Paul al II-lea, in 1981, l-a invitat la Istanbul pe Dan Brown, autor al bestseller-ului "Codul lui Da Vinci", pentru a scrie impreuna o continuare a acestui volum, transmite AFP, citata de Mediafax. Avocatul lui Mehmet Ali Agca, Mustafa Demirbag, a dat publicitatii un comunicat in care era anuntata aceasta dorinta a detinutului. "Daca Dan Brown accepta si Ministerul Justitiei este de acord, aceasta intalnire ar putea avea rezultate benefice pentru intreaga omenire", se arata in comunicat.

Agca doreste sa scrie impreuna cu Dan Brown o continuare a cartii de succes a acestuia, care ar putea sa fie numita "Codul Vaticanului", a continuat avocatul. De altfel, detinutul vrea sa-l intalneasca si pe actorul si regizorul Mel Gibson, care va realiza un film despre Papa, pentru a-l ajuta la scrierea scenariului. Mehmet Ali Agca avea 23 de ani cand l-a impuscat pe Papa Ioan Paul al II-lea, in Piata San Pietro, la 23 mai 1981, din motive care au ramas necunoscute. Fostul militant ultranationalist a fost extradat in Turcia in 2000, dupa ce a facut 19 ani de inchisoare in Italia si a obtinut iertarea victimei sale. La revenirea in Turcia, Mehmet Ali Agca a fost condamnat la sapte ani si patru luni de inchisoare pentru un furt inarmat comis in anii '70 si la inchisoare pe viata pentru uciderea unui jurnalist in 1979, pedeapsa ce i-a fost comutata in zece ani de detentie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.