Un medic elvetian care conduce mai multe spitale pentru copii in Cambogia a refuzat donatia de 91.000 de dolari, adica suma obtinuta prin vanzarea unei fotografii nud a doamnei Carla Bruni-Sarkozy.

Conform saptamanalului „Le Matin Dimanche”, elvetianul si-a motivat gestul prin „respectul” fata de pacientii sai.

Beat Richner, care conduce asociatia Kantha Bopha, s-a trezit ca i se ofera suma obtinuta joi la New York, dupa ce fotografia din 1993 a Carlei, realizata de elvetianul Michel Comte, a fost scoasa la licitatie. Pediatrul a explicat ca nu doreste ca institutia sa „sa fie implicata in utilizarea mediatica a nudului doamnei Bruni”. In realitate, asociatia pe care o conduce este in permanenta in cautare de fonduri, iar doctorul pare sa fi refuzat gaina cu oua de aur.

Dar, din punctul sau de vedere, ideea acestei donatii este o modalitate de a asigura publicitate licitatiei si renumele fotografului. „Este un mijloc de a se folosi de noi. Majoritatea donatorilor nostri raman anonimi. Aici nu a fost cazul. Persoanele care lucreaza cu mine mi-au sustinut decizia”, a declarat Richner, care nu crede in vedetele implicate in campanii umanitare. Pediatrul a precizat ca in Cambogia „utilizarea nudului nu este inteleasa ca in Occident”. „Decizia mea a fost luata din respect pentru pacientii mei si mamele lor. Acceptarea unor bani obtinuti din exploatarea corpului feminin ar fi perceputa ca o insulta la adresa sensibilitatii si saraciei lor”.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.