Cu mai putin de o luna si juma tate inainte de Eurovision, cei 43 de artisti care participa anul acesta in concurs au intrat in linie dreapta cu pregatirile pentru marea competitie.

La fel ca majoritatea concurentilor, Nico si Vlad Mirita, reprezentantii Romaniei, isi continua turneul de promovare in Europa, in timp ce alti artisti, cum ar fi rusul Dima Bilan, arunca in lupta „artileria grea“ (patinatorul Evgheni Plusenko si violonistul Edvin Marton), pe care mizeaza pentru a aduna puncte.
Nico si Vlad Mirita vor pleca duminica spre Moldova si Ucraina, iar urmatoarea oprire in turneul de promovare a piesei „Pe-o margine de lume“ va fi la Londra, pe 25 aprilie, unde vor participa la una dintre cele mai mari petreceri organizate de fanii concursului.

Rusia, favorita editiei
Aflat la a doua participare la Eurovision, rusul Dima Bilan (care in 2006 a ocupat locul al doilea) este considerat favoritul din acest an, atat de catre fanii concursului, de specialistii in muzica, dar si de catre casele de pariuri. Pe site-ul paddypower. com, Dima Bilan are o cota de 4 la 1 la castigarea Eurovisionului, in timp ce Nico si Vlad Mirita se situeaza pe locul 12 (din 43 de tari), cu o cota de 25 la 1.

Posesor al unei voci foarte bune (revista „Forbes“ l-a plasat pe locul 1 in topul celor mai buni artisti rusi), Dima Bilan a lucrat pentru piesa „Believe“ cu Jim Beanz (unul dintre producatorii din echipa lui Timbaland, care, de altfel, a produs cel mai recent album al rusului) si i-a cooptat pentru videoclip, dar si pentru show-ul de la Belgrad, dupa cum anunta presa din Rusia, pe campionul mondial si olimpic la patinaj Evgheni Plusenko si pe violonistul maghiar Edvin Morton.

Nico si Vlad Mirita vor canta in prima semifinala, cu numarul de concurs 17, chiar inaintea lui Dima Bilan (18).

Potrivit noilor reguli ale organizatorului, EBU (European Broadcasting Union), din fiecare semifinala se vor califica in finala primii noua clasati si inca un concurent ales de un juriu de specialitate.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.