Artistul de origine franceza Manu Chao canta la festivalul B’Estfest, care are loc intre 4 si 6 iulie la Romexpo, informeaza NewsIn.

Manu Chao, pe numele sau adevarat Jose-Manuel Thomas Arthur Chao, va canta in cea de-a treia zi de festival, pe 6 iulie.

Nascut in 1961 la Paris, Jose-Manuel Thomas Arthur Chao a copilarit intr-o suburbie a Parisului, intr-un mediu cultural foarte divers, ceea ce a determinat mixtura de sounduri din muzica sa, rock, chanson, salsa, reggae si ska, si repertoriul poliglot, franceza, engleza, spaniola, catalana, portugheza, galitiana si araba.

In 1987, Manu pune bazele trupei Mano Negra, impreuna cu Antoine Chao si Santiago Cassariego - fratele, respectiv varul sau. Dupa cinci albume Mano Negra, artistul paraseste trupa si in 1998 lanseaza primul album solo, sub numele de Manu Chao, "Clandestino".

Albumul, cu hituri ca "Bongo Bong" si "Clandestino", a inregistrat vanzari de peste trei milioane de exemplare.

Albumul "Proxima estacion: Esperanza" a fost lansat in 2001 si a inclus hitul "Me Gustas Tu". Trei ani mai tarziu, Manu Chao a lansat primul si pana acum singurul sau material in limba franceza, "Siberie m’etait contee", urmat de cel de-al patrulea album in 2007, "La Radiolina". Primul single de pe album, "Rainin Paradize", a beneficiat de un videoclip realizat de regizorul Emir Kusturica.

B'Estfest va avea loc la complexul Romexpo, in zilele de 4, 5 si 6 iulie, iar B'Estfest Aftershock, pe 11 iulie. Afisul festivalului B'Estfest cuprinde pana in prezent nume ca Cypress Hill, UNKLE, Apollo 440 (4 iulie), Manic Street Preachers, Kaiser Chiefs (5 iulie), Roisin Murphy (Moloko) si Nelly Furtado (6 iulie), Judas Priest, Primal Fear si Ross The Boss (11 iulie).

Biletele pentru B'Estfest Aftershock costa 75 de lei, iar in timpul festivalului vor putea fi cumparate cu 90 de lei. Biletele de o zi (4, 5 sau 6 iulie) sunt disponibile la pretul de 90 de lei in pre-sale, iar in zilele de festival vor costa 110 lei.

Abonamentele pentru toate cele trei zile de B'Estfest (4,5 si 6 iulie) sunt in numar limitat si pot fi achizitionate la pretul de 240 de lei de pe www.myticket.ro si din reteaua magazinelor Diverta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.