Nu numai sefii de state si de guverne au fost in prim-plan la summit-ul NATO, ci si sotiile lor. In lipsa primei doamne a Frantei, Carla Bruni, cea mai frumoasa femeie a summit-ului a fost declarata Mehriban Arif, sotia presedintelui azer, Ilham Aliev.

La 46 de ani, prima doamna a Azerbaidjanului, Mehriban Arif, este membra a Adunarii Nationale a Azerbaidjanului, ambasador al bunavointei din partea UNESCO si presedinte al numeroase organizatii caritabile. S-a nascut in 1962, intr-o familie de profesori. Tatal ei era profesor doctor in matema-tica-fizica, iar mama ei era psiholog. A urmat cursurile Universitatii Medicale din Azerbaidjan incheindu-si studiile la Moscova.

S-au cunoscut la cazinou
Mehriban si presedintele azer s-au casatorit in 1984. Povestea lor de dragoste este una mai putin obisnuita pentru un presedinte de stat si este subiect tabu in Azerbaidjan. Se spune ca cei doi s-au cunoscut intr-un cazinou. Mehriban lucra intr-un local de noapte, unde Ilham era unul dintre cei mai fideli clienti, el fiind pe atunci un impatimit al jocurilor de noroc.

Se spune chiar ca fostul presedinte al Azerbaidjanului, Gaidar Aliev, a inchis toate cazinourile din tara sa, atunci cand a aflat despre obiceiurile de cartofor ale fiului sau, Ilham. Cand a venit la conducere, Ilham a fost nevoit sa renunte la viata de noapte si la obiceiurile proaste.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.