Personajul care i-a inspirat pe baietii de la Zdob si Zdub pentru piesa "Bunika bate doba", Lidia Bejenaru din Valeni, raionul Cahul, va urca pe scena Eurovision de la Kiev.Pentru ca regulamentul limiteaza numarul persoanelor care reprezinta o tara in concurs la sase, trombonistul Zdub Victor Dachis a fost sacrificat si va participa la show in calitate de spectator, conform declaratiei Corinei Caireac, impresarul trupei, citata de BASA-press. Tot in public se va afla si sotul "bunicii", Tudor Bejenaru. Zdob si Zdub si-a propus sa filmeze cat mai curand, la Bucuresti, videoclipul piesei "Bunika bate doba", caruia i-a fost alocat un buget de 20.000 de dolari.

PROMOVARE

Seful Comitetului organizatoric national "Eurovision - 2005", Vasile Duca, a declarat aceleiasi agentii ca trupa a fost promovata in tarile participante la concurs, in special prin distribuirea CD-urilor cu piesele recente ale moldovenilor, inclusiv piesa "Bunika bate doba". Tot din planul de promovare face parte si un turneu de aproape o luna, pe care "zdubii" il vor face in tarile baltice si cele balcanice. Moldovenii sunt mandri de cei care ii reprezinta la Eurovision. In Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, spectatorii vor putea urmari in direct concursul pe un monitor imens. Zdob si Zdub a fost primita, marti, de presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin. "Zdubii" au promis sefului statului ca vor face tot ce e posibil pentru a se clasa in primele zece locuri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.