Oricit de interesant ar fi un om, daca-l vezi in fiecare zi (ba, chiar de mai multe ori in aceeasi zi) la tv, sfirsesti prin a fi exasperat.

Inevitabil, te gindesti daca personajul respectiv se mai ocupa si cu altceva, pe durata unei zile. Pentru ca, daca numai asta face, se ajunge inevitabil la anularea identitatii. S-ar parea ca ne confruntam cu o noua profesie: invitatul de televiziune… Dara Mihaela Codescu Multa vreme isi facea veacul pe la OTV, unde se certa si se impaca provizoriu cu Silviu Prigoana.

Cum rabdarea lui Dan Diaconescu n-are margini, rechizitoriile, invectivele, intrigile, birfele aveau loc sa se intinda precum peltelele, nopti intregi. Pe cit erau de furibunde certurile aducatoare de separari, pe atit de molcome se teseau impacarile, cu aerul cel mai firesc din lume si cu o motivatie unica: "Eu nu ascund nimic". Ce-i drept, daca multe alte persoane publice protestau impotriva amestecului presei in viata lor privata, Adriana s-a situat mereu la polul opus: a spus chiar si ceea ce publicul n-ar fi vrut sa afle. Admitind ca avem de-a face cu o persoana excesiv de sincera, de neinteles ramine balansul intre cele mai jignitoare cuvinte la adresa actualului sau fostului sot, dupa caz, si toleranta incredibila de dupa, cind orice putea fi trecut cu vederea. Nu cred ca Adriana Bahmuteanu si-a dat seama ca a ajuns dependenta de camerele de filmat. Cert este ca nimic din viata ei nu se mai petrecea fara ele. De la rafuielile cu presupuse amante ale sotului, pina la comentarii despre mersul vinzarilor la patrunjel, totul trebuia sa semene a conferinta de presa. Aviditatea de publicitate a Adrianei atinsese cote de isterie. Trebuia sa apara zilnic la televizor, indiferent cu ce scop. La un moment dat, singura declara: "Imi place sa ma vad la televizor, ca maimuta". Marturisirea este aproape tulburatoare, de vreme ce Adriana e constienta de slabiciunea ei si are puterea de a o recunoaste public. Asta, in prima faza! Pentru ca, in scurt timp, Adriana nu-si mai da seama (sau nu vrea sa-si dea seama) ca aparitiile ei zilnice la tv au devenit agasante…

Perfuzia cu reclama

Acum, Adriana Bahmuteanu circula pe toate canalele. Este invitata la toate emisiunile si pe toate posturile. De curind, am vazut-o lansindu-se intr-un amplu comentariu cu privire la discretia sotilor Banica, atunci cind si-au botezat copilul. Adriana nu se multumeste cu furnizarea noutatilor din familia ei, ofera sugestii si pentru vietile altora. Cum ar fi aceea ca, daca Banicii ar fi acceptat sa fie filmat copilul, sa dea citeva interviuri, presa nu i-ar mai fi haituit. "Uite, pe noi nu ne urmareste nimeni!", mai spune ea. Pai, cind sa va mai urmareasca, Doamne-iarta-ma! Ca nu apuca nimeni sa faca investigatii, vine Adriana si spune tot. Interventia mi s-a parut de o agresivitate maxima. Nu este nimeni obligat sa traiasca dupa regulile Adrianei Bahmuteanu. Iar, daca ea crede ca lumea nu poate trai fara sa stie ce-a gatit ea in ziua respectiva, ar trebui sa inteleaga ca mai sint oameni care nu-si scot intimitatea la mezat. Si e dreptul lor. Sa-mi fie iertata concluzia, dar am credinta ca starea Adrianei Bahmuteanu este patologica. Nebunia de a bintui de la o televiziune la alta, ca si cum n-ar putea sa-si intrerupa niciun minut perfuzia, nu conduce decit catre un singur punct: Adriana nu mai poate trai numai pentru ea, pentru familia ei.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.