Dupa 15 ani, turneul artistului incepe pe 6 iunie in Toronto, Canada, acolo unde muzicianul si-a inceput cariera muzicala, dupa care urmeaza concerte in Marea Britanie sau peninsula scandinava.

Printre datele cele mai importante se numara participarea artistului la Festivalul de la Glastonbury in iunie si la festivalul de jazz de la Montreux in iulie.

Potrivit site-ului dedicat turneului artistului, http://leonardcohen.aeglive.com, Cohen va sustine un concert la Bucuresti pe 14 iulie, iar locul nu a fost inca stabilit.

Cantaretul si compozitorul s-a lansat in anii '60. A publicat patru carti de poezie si doua romane inainte de a se apuca de muzica, in parte pentru a nu mai fi un artist muritor de foame, potrivit Reuters.

Primul album, "Songs of Leonard Cohen", din 1967, ca si albumul "Songs of Love and Hate" din 1971, a fost mai bine primit in Europa decat in Statele Unite. Printre hiturile artistului se numara "In My Secret Life", "I'm Your Man", "Closing Time", "Hallelujah" sau "First We Take Manhattan".

Cohen a intrat luni in Rock and Roll Hall of Fame, alaturi de Madonna.