Luni seara, la Hotelul Intercontinental, Sala Ronda, Zina Dumitrescu, creatoarea Casei de Moda Venus, a prezentat spectacolul "30+".

Protagoniste au fost manechinele din anii '80-'90, trecute de 30 de ani. Carmen Melec, Romanita Iovan, Bianca Brad, Eugenia Enciu, aflate la varsta maturitatii depline, au inteles de la mama Zina ca nu se poate iesi la pensie din lumea stralucitoare a modei, asa incat au pus mana pe carte si au ajuns doctori in stiinte, avocati, creatori celebri, jurnalisti, actori.

Scopul acestui spectacol de moda a fost acela de a demonstra ca femeia, chiar daca are peste 30 de ani, o cariera de succes, este casatorita si are copii mari, poate purta oricand o rochie de seara, cu decolteu. Timp de doua ore, Bucurestii au redevenit cei de odinioara. Manechinele au defilat intr-un spectacol cu decor, muzica si lumina, aducand pe scena ambianta tipica modei anilor '30: rochii lungi, fastuoase, cu intarsii din voal si dantela, matasuri scumpe, satin, cape din blana.

Plusul de culoare a fost cel promovat de tendintele actuale: turcoaz, ocru-galben, bleu-ciel, verde smarald, culori calde - brunuri, culorile nisipului, maro, in combinatii indraznete. Mansonul a fost nelipsit dintre accesorii.In acelasi ton al anilor '30, Andi Antemia, Catalin Negreanu, un gangster de temut care tragea cu sete dintr-un trabuc pentru ca era respins de una dintre dive, Catalin Botezatu si Liviu Ionescu, amintind de alura lui Al Capone, si-au purtat costumele cu o eleganta desavarsita.

Seniorul Piersic, amfitrionul serii, a spus ca "va face o bucurie asistentei" si va citi textul de prezentare, scris de Lucian Avramescu, prezent si el in sala. Unii sperau sa-l auda pe maestru cum "inteapa" distinsa audienta-minus, surpriza!, Andreea Marin, care desi avea doua locuri rezervate langa doamna Tariceanu, a preferat sa nu onoreze invitatia.

Printre cei care au dat curs provocarii s-au aflat doamna Tariceanu, Rodica Stanoiu, Stefan Iordache, Violeta Andrei, Sergiu Celibidache si sotia, Andreea Esca, Alexandre Eram si micuta Alexia, care a stat toata seara in bratele lui papa. Cristian Boureanu, proaspat iesit de la solar, caci nu se putea explica altfel fata lui stacojie, isi aplauda frenetic iubita - Valentina Pelinel -, mireasa colectiei. In ciuda trecerii anilor, nu a fost o prezentare de moda, ci un spectacol al eternului feminin.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.