Iubitul actor de la Hollywood, Patrick Swayze, a fost diagnosticat in ianuarie cu un cancer pancreatic in stare avansata, care s-a raspandit si la alte organe, a anunat National Enquirer.

Potrivit Click, actorul, in varsta de 55 de ani, se zbate intre viata si moarte la o clinica din California dupa ce cancerul pare sa ii fi atacat si alte organe, raspandindu-se cu repeziciune in corp.

In urma ultimului control, doctorii i-au spus lui Patrick sa se pregateasca pentru ce e mai rau. Actorul care a cucerit inimile publicului din toata lumea in filme precum ''Dirty Dancing'' sau "Ghost" a slabit peste zece kilograme in numai cateva saptamani si urmeaza un regim alcatuit numai din mancare lichida, noteaza Ziua.

Potrivit Digital Journal, doctorii anunta ca tratamentul nu face fata tumorii si nu ii mai dau decat doua sesiuni de chimioterapie.

Patrick Swayze a devenit faimos la sfarsitul anilor '90 ca star in filme de succes precum Dirty Dancing si Ghost, noteaza Cinema Acasa. Inainte de a deveni actor, Swayze, care s-a nascut in Houston pe 18 august 1952, era un talentat dansator. Este fiul coregrafului Patsy Swayze, un fost dansator profesionist, antrenand doua trupe prestigioase de dans Harkness Ballet si Joffrey Ballet. In liceu, Swayze a fost un talentat gimnast si jucator de fotbal si a castigat o bursa la colegiu. Cand a reusit sa se lanseze la New York intr-o cariera profesionala, i-a reaparut o durere la genunchi, ceea ce l-a determinat sa urmeze o carierea de actor.

A debutat pe Broadway, iar succesul sau de pe scena avea sa-l conduca la Hollywood, unde a debutat in 1979. In 1983, Swayze se alatura vedetelor Tom Cruise, Rob Lowe, Matt Dillon si Emilio Estevez in filmul lui Francis Ford Coppola, The Outsiders si, la putin timp, joaca in cel mai important film din cariera lui, alaturi de Jennifer Grey in Dirty Dancing (1987). Urmatorele sale filme nu s-au ridicat la acelasi nivel, dar in 1990 avea sa reapara alaturi de Demi Moore si Whoopi Goldberg in Ghost, o drama romantica, care a fost un success al anului. Si mai mult succes are in anul urmator alaturi de Keanu Reeves in Point Break si in City of Joy (1992) in care joaca un rol dramatic.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.