Televiziunea Romana va transmite simbata,1 martie, un spectacol de patru ore, transmis in direct si dedicat celor cincisprezece editii ale Festivalului Cerbul de Aur.

Interpreti, cistigatori ai Festivalului Cerbul de Aur, realizatori, prezentatori, regizori, scenaristi vor fi prezenti in studioul 3 al TVR, pentru a trasa istoria Cerbului de Aur, de la alb-negru la color. Telespectatorii TVR 1 vor avea, in seara de 1 martie, o misiune cu totul speciala: sa aleaga cel mai indragit cintec românesc, interpretat de un concurent strain, participant la Cerbul de Aur.

Prin televoting, telespectatorii vor putea alege dintre urmatoarele melodii: Sa nu-mi iei niciodata dragostea (interpretata de Mike Peterson, Olanda), Let Me Try (interpreta: Pam din Malta), Nu-ti spun adio (Garret Wall, Spania), Ionel, Ionelule (Jojo a Gogo, Franta), Vin` la mama de ma cere (Jyleen, Elvetia), Iarna (Urban Tale, Finlanda), Sufletul meu (Vanessa Quai, Vanuatu), Deschideti poarta soarelui (uimitoarea Trie Utami, Indonezia, cistigatoare a trofeului Cerbul de Aur in 1992), Iti multumesc (Linda, Italia, cea care a plecat cu trofeul in 2005), Beijo la la (Giulia Nahmany, Israel). Melodia E vremea intrebarilor va fi interpretata de Eliane Saint, din Elvetia, cea care a participat, cu mare succes, la editia din anul 1971 a festivalului.

De la Constantin Draghici la Slang

Teleastul Ioan Grigorescu este unul dintre initiatorii Festivalului Cerbul de Aur. Actorii Stela Popescu si Iurie Darie au fost primii prezentatori, iar scriitorul Dinu Sararu a fost coordonatorul biroului de presa la primele patru editii (1968-1971). Acestea sint doar citeva dintre informatiile de culise pe care le veti afla cu ajutorul celor trei prezentatori (Ruxandra Gheorghe, Dan Teodorescu si Horia Moculescu) aflati in dialog cu invitatii Cerbului de simbata seara.

Constantin Draghici, Margareta Pislaru, Luminita Dobrescu, Doina Spataru, Mihaela Mihai, Corina Chiriac, dar si exponentii noilor generatii de artisti, Monica Anghel, Narcisa Suciu, Andra, Proconsul, Luminita Anghel, Paula Seling, Malina Olinescu si Slang vor interpreta, in acelasi spectacol, melodiile care le-au adus trofeul Cerbul de Aur, sau prin care au cucerit publicul, la fiecare dintre cele 15 editii ale festivalului.

De Martisor, intr-un spectacol de tinuta, TVR sarbatoreste 40 de ani de la nasterea Festivalului Cerbul de Aur. Amintiri, imagini de arhiva, interpreti de ieri si de azi, melodii iubite de o tara intreaga vor delecta telespectatorii TVR pe 1 martie. Evenimentul precede in mod imbucurator reluarea prestigiosului festival, ale carui temelii nu au fost niciodata macinate de scandaluri, unde valoarea a fost aplaudata cu frenezie de publicul prezent la Brasov si de telespectatorii ramasi acasa. TVR ne ofera un martisor de care ne era dor si pe care il indragim inca din vremea cind abia ii mijeau cornitele.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.