Capitala va gazdui luna aceasta primul festival international de film de lungmetraj cu caracter competitiv, in perioada 20-24 aprilie urmand sa fie prezentate la Bucuresti 18 filme recente, multe dintre ele concurand si la festivaluri foarte cunoscute.
Dintre acestea, opt vor concura pentru distinctii ca trofeul festivalului, cel mai bun regizor, cea mai buna imagine, cel mai bun actor, cea mai buna actrita, premiul publicului si premiul criticii.

Printre filmele care vor rula la B-Est International Film Festival se numara "Fix alert", debutul in scurtmetraj al lui Florin Piersic jr. - un film independent care ii are in distributie pe parintii regizorului-actor-scenarist, Tatiana Iekel si Florin Piersic sr., alaturi de care vor mai evolua Dorina Chiriac, Petre Fumuru, Monica Davidescu si altii. De asemenea, vor mai fi prezentate filme care au participat si la Berlinala de anul acesta - "Cacchoro" (Spania), care reda prietenia dintre un homosexual si un copil de noua ani, "Avant qu'il ne soit trop tard" (Franta) - film care incearca sa stabileasca exact momentul cand dragostea incepe sa se destrame, "Visions of Europe" (coproductie germano-britanica) - un ansamblu de materiale despre perceptia oamenilor asupra UE, "Alithini zoi" (Grecia) - o abordare a temei destinului.

La festival vor mai fi prezentate un scurtmetraj realizat de britanicul Anthony Groves - "The Complete Works of God" - si mai multe productii asiatice - "Tony Takitani" (cu un scenariu semnat de scriitorul Haruki Murakami), "Nobody Knows", "The Last Supper" (psycho-horror) si "About Love" (realizat din trei parti filmate la Tokyo, Taipei si Shanghai de tot atatia regizori, fiecare poveste avand in prim-plan un cuplu de tineri care trec peste background-urile culturale diferite si descopera ceva vag, ceva nesigur, ceva dulce, ceva amar, ceva despre dragoste...
Toate cele 18 filme vor fi proiectate timp de patru zile la Sala Elvira Popescu si Cinema Union.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.