In urma solicitarilor noastre, Vale Music, casa de discuri care se ocupa de cantaretul spaniol David Bustamante, ne-a oferit, ieri, un raspuns in legatura cu scandalul plagiatului de la Eurovision Romania.

Opinia generala a managerilor de la Vale Music este aceea ca piesa “Pe-o margine de lume” nu este un plagiat dupa “La Magia del Corazon”. Mai mult, cei care detin drepturile de autor asupra cantecului spaniol, compozitorii si editorii lui, au declarat oficial ca piesa roma-neasca este originala si le-au
urat succes in Belgrad lui Nico si Vlad Mirita.

O reprezentanta a casei de discuri Vale Music ne-a scris, ieri, ca a transmis intrebarile noastre catre detinatorii drepturilor de autor ale piesei “La magia del Corazon”, si anume compania Punto Music. “Doamna Eva Campoy va va oferi toate informatiile in ce-i priveste pe autori, pentru ca este responsabilitatea sa. Dar as vrea sa notati ca opinia generala in cadrul casei noastre de discuri, si a mea, de asemenea, este aceea ca melodia romaneasca nu este un plagiat. Un singur vers din refren este foarte similar piesei lui Bustamante, dar nu poate fi considerat copiat”, ne-a declarat Elisabeth Comabella.

La scurt timp dupa aceasta precizare, a venit si cel mai asteptat raspuns, cel al compozitorilor piesei spaniole si al companiei care l-a editat, Punto Music. “In legatura cu acuzatiile de plagiat care s-au facut in Romania si dupa o analiza atenta a cantecului, am hotarat ca nu poate fi vorba despre o copie, in ciuda similaritatii armonice care se regaseste in frazele din refren. Potrivit acestor concluzii, credem ca «Pe-o margine de lume» este o melodie excelenta si le dorim artistilor romani mult succes cu ea”, a declarat pentru „Gardianul“ Eva Campoy, de la Punto Music.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.