Regina Victoria a Angliei, ducesa de Devonshire, regina Maria a Scotiei, Anne si Mary Boleyn dau o nota de glamour istoriei britanice.
La decernarea Premiilor Oscar din 2009 ne-am putea trezi cu un cvartet de actrite nominalizate pentru roluri de femei celebre din istoria Angliei, scrie criticul de film Jasper Rees de la „Telegraph“. Asta pentru ca se anunta doua mari trenduri in cinema. In primul rind, atentia regizorilor este din ce in ce mai concentrata asupra istoriei Marii Britanii, cea mai mare sursa de mituri contemporane la ora actuala, care hraneste atit intrigile best-sellerurilor fantasy, cit si reinterpretarile cinematografice ale scenelor cruciale din istoria Angliei.

In al doilea rind, lumina reflectoarelor va fi concentrata asupra femeilor si mai putin asupra barbatilor, figurile centrale ale filmelor de gen fiind femeile care au influentat mersul lucrurilor acolo unde barbatii s-au dovedit inutili.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.