Gala de decernare a Oscarurilor 2008 a avut cea mai scazuta audienta din SUA din ultimii 34 de ani, de cand exista un sistem de masurare a audientei, potrivit cifrelor preliminare difuzate ieri, informeaza NewsIn.

Cea de-a 80-a ceremonie a premiilor Oscar a fost urmarita, la ABC, de aproximativ 32 de milioane de telespectatori, in medie, potrivit datelor preliminare date publicitatii de Nielsen Media Research si comunicate de reteaua ABC.

Oscarurile au fost urmarite in 2007 de 41 de milioane de telespectatori, in medie, in SUA.

Recordul pentru cea mai scazuta audienta din istoria premiilor Academiei Americane de Film era detinut, pana in prezent, de ceremonia din 2003, urmarita de 33,04 milioane de telespectatori. Gala Oscarurilor a avut loc atunci la cateva zile dupa invazia coalitiei americano-britanice in Irak.

Recordul pentru cea mai mare audienta a fost inregistrat in 1998, cand 55,25 de milioane de telespectatori au urmarit gala. Marele castigator a fost atunci filmul "Titanic", care detine recordul box-office-ului nord-american din toate timpurile, incasari de 600 de milioane de dolari.

In schimb, dintre filmele nominalizate in acest an la principalele categorii de Oscar doar comedia "Juno" a avut incasari mai mari de 100 de milioane de dolari in box-office.

Celelalte lungmetraje, printre care si castigatorul Oscarului pentru Cel mai bun film, "Nu exista tara pentru batrani" al fratilor Joel si Ethan Coen, au fost filme cu scenarii pesimiste, pline de violenta.

Ceremonia din acest an a avut loc la finalul unei greve prelungite a scenaristilor de la Hollywood, care a durat trei luni si a pus in pericol organizarea galei Oscarurilor, dupa ce organizatorii ceremoniei de decernare a Globurile de Aur au fost obligati sa anunte castigatorii intr-o conferinta de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.