Membrii comisiei au constatat, in urma auditiei celor doua piese: "Pe o margine de lume" si "La magia del Corazon", precum si a analizarii acestora, ca acuzatiile de plagiat aduse piesei interpretate de Nico si Vlad Mirita sunt nefondate.

Suspiciunile au aparut la nici o zi dupa ce piesa "Pe o margine de lume" a castigat selectia nationala Eurovision. Mai multe persoane au postat mesaje pe site-ul Televiziunii Romane, mesaje prin care au afirmat ca "Pe o margine de lume", compusa de Andrei Tudor, ar fi copiat piesa artistului spaniol David Bustamante, "La magia del corazon".

De asemenea, utilizatorii au creat si o petitie care cere descalificarea piesei castigatoare a finalei nationale pe motiv ca ar fi copiat melodia lui Bustamante, pe site-ul www. thepetitionsite.com.

Televiziunea publica si organizatorii selectiei nationale Eurovision au luat decizia de a infiinta o comisie care sa stabileasca daca piesa care a fost aleasa sa reprezinte Romania la semifinala Eurovision este plagiata. Comisia a hotarat ca, "in ciuda asemanarii a sase note muzicale de la inceputul refrenelor celor doua opere muzicale, piesa "Pe o margine de lume" nu poate fi considerata un plagiat al piesei "La magia del Corazon" intrucat, in intregul lor, cele doua opere muzicale sunt diferite".