Motivul este simplu. Pe 19 februarie, cu ocazia tragerii la sorti pentru ordinea intrarii in finala nationala a concursului Eurovision 2008, s-a pus problema unei suspiciuni de asemanare intre piesa "Follow Me", interpretata de grupul VH2 si admisa in finala competitiei, si o piesa romaneasca scrisa cu peste 10 ani in urma de un compozitor care a solicitat anonimatul, piesa fara notorietate la vremea respectiva.

Desi nu se pune in discutie acuzatia de plagiat, VH2, din dorinta de a se pune deasupra oricarei banuieli de rea intentie si pentru a nu mai alimenta ostilitatea aparuta in diverse medii fata de aparitia in acest concurs, a decis retragerea piesei "Follow Me" din finala nationala Eurovision 2008.

"Ne cerem scuze organizatorilor pentru eventualele disfunctii de program cauzate de iesirea din concurs a grupului, dar credem ca evitarea oricaror discutii suplimentare patimase si ostile este in avantajul competitiei in sine", spun baietii de la VH2. Prin retragerea celei de-a doua piese din competitie, locul ramas vacant pe lista finalistilor a fost ocupat de piesa Zamira (muzica: Raoul Bogdan; versuri: George Lazar; interpreti: New Effect feat. Gentiana), urmatoarea clasata in semifinale.