Filmele sumbre si violente domina cea de-a 80-a gala a Oscarurilor, in care vor fi recompensate, duminica, cele mai bune pelicule din anul precedent, informeaza NewsIn.

"There Will Be Blood" ("Va curge sange"), titlul unuia dintre filmele favorite, este valabil pentru aproape toate peliculele nominalizate in acest an, care spun povesti despre crime, razbunari si iubiri imposibile.

Dupa filmul lui Martin Scorsese din anul 2007, "The Departed" ("Cartita"), "acesta va fi cel de-al doilea an la rand in care armele vor avea cuvantul in filmul care va castiga Oscarul", a prezis Tom O'Neil, un expert in materie de Oscaruri.

Dupa ce a castigat aproape toate premiile acordate de asociatii de cineasti, sangerosul film "No Country For Old Men" ("Nu exista tara pentru batrani") al fratilor Coen este nominalizat la opt categorii, inclusiv in cursa pentru cea mai importanta statueta, cea pentru cel mai bun film.

Nu mai putin violentul "There Will Be Blood" ("Va curge sange"), ce spune povestea ambitiei unui magnat al petrolului de la inceputul secolului XX, a primit de asemenea opt nominalizari, printre care la Oscarul pentru Cel mai bun actor in rol principal, pentru britanicul Daniel Day-Lewis.

Urmeaza, cu sapte nominalizari, drama britanica "Atonement" ("Remuscare") si thriller-ul "Michael Clayton", in care joaca George Clooney, unul dintre favoritii la Oscarul pentru actor in rol principal, la concurenta cu Day-Lewis, Tommy Lee Jones ("In The Valley of Elah"), Viggo Mortensen ("Eastern Promises") si Johnny Depp ("Sweeney Todd").

Trofeul pentru Cel mai bun film strain este disputat de filme din Israel, Polonia, Rusia, Kazahstan si Austria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.