Pictorul Sabin Balasa a fost transferat, vineri, din sectia de reanimare in cea de chirurgie vasculara a Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, iar medicii spun ca pacientul a depasit momentul critic postoperator, transmite corespondentul NewsIn.

Seful Clinicii de Chirurgie Cardio-Vasculara, prof. dr. Mircea Patrut, a declarat, vineri, ca, dupa interventia chirurgicala, Sabin Balasa a fost monitorizat in sectia de reanimare, iar evolutia a fost una normala, fara complicatii.

Pictorul, care este constient, va sta sub supraveghere medicala intr-o rezerva si va avea nevoie de 7-10 zile de recuperare in spital si ulterior va avea nevoie de tratamente dupa operatie. Prof. dr. Mircea Patrut spune ca operatia a fost una complexa si a fost asistata de mai multi medici, inclusiv de un cardiolog, intrucat pacientul avea antecedente cardiace suferind un infarct.

Medicii asteapta rezultatele histopatologice pentru a stabili natura tumorii extrase din zona intercostala. Medicul mai precizeaza ca pacientul a slabit mai multe kilograme in ultima perioada si prezenta dureri abdominale si toracice, iar dupa operatie va fi hranit cu ajutorul perfuziilor pana la refacerea masei musculare.

Pictorul Sabin Balasa a fost operat, joi, la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, pentru extirparea unei tumori. Potrivit medicilor, pictorul a ajuns, la recomandarea unui cunoscut chirurg, la spitalul din Constanta, dupa ce a fost consultat de specialisti din Bucuresti, China si Franta. Interventia chirurgicala a fost facuta de prof.dr. Mircea Patrut. Medicul a declarat ca interventia chirurgicala a durat patru ore si a fost extrasa o formatiune gigant de dimensiunea 30 de centimetri, care se afla prinsa de trei coaste, iar riscul a fost destul de mare pentru ca putea afecta vasele si nervii intercostali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.