Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins actiunea lui Florin Chilian care a dat in judecata Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) pentru incalcarea drepturilor de autor pentru care a cerut despagubiri de un milion de euro.

Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi atacata in 15 zile.

La termenul precedent, avocata lui Chilian, Florina Neacsu, a cerut un nou termen pentru a putea studia inscrisurile depuse de catre reprezenantul legal al MCC. Acesta a depus la dosar declaratiile de venit ale artistului pe 2005, motivand in scris si in fata magistratilor ca veniturile lui Florin Chilian ar fi crescut substantial in urma conflictului cu Ministerul Culturii si Cultelor. Tot la trecut, reprezentantul Ministerului Culturii si Cultelor trebuia sa aduca o inregistrare audio-video, dar acest lucru n-a fost posibil din cauza ca inregistrarea nu exista in arhiva ministerului, dupa cum a argumentat reprezentantul legal.

In data de 29 noiembrie, Mona Musca, fost ministru al culturii, a fost audiata, ea declarand ca toata campania organizata de MCC, in al carei clip s-a folosit melodia lui Chilian, a fost "pro bono", adica pentru binele public, si ca intre ea si Florin Chilian n-a existat niciodata vreo discutie referitoare la aceasta campanie. Mona Musca a mai sustinut ca fiind vorba despre o campanie "pro bono", nu s-a gandit ca trebuie aduse in discutie drepturile de autor.

Artistul a declarat insa in fata instantei ca i-a atras de mai multe ori atentia Monei Musca, in ultimii doi ani, ca i-au fost incalcate drepturile de autor prin aceasta campanie, tinand cont de faptul ca nu a semnat niciun contract cu MCC prin care sa-si fi dat acordul in vederea utilizarii compozitiei "Zece".
La termenul din 1 noiembrie 2007, instanta a respins opt exceptii ridicate de MCC, considerandu-le ca neintemeiate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.