Sindicatul initiat de trupa Cassa Loco, "Artisti Uniti pentru Romnia", la care s-au afiliat si interpreti ca Vita de Vie, Mihai Margineanu sau Dragos Bucur, va avea prima intilnire in februarie, si isi propune sistarea aparitiilor media gratuite ale artistilor, anunta Cat Music.

Cei trei membri fondatori ai sindicatului, Bogdan Muresan, Cosmin Tudoran si Leonard Muha, vor discuta despre proiectul lor de a infiinta un sindicat al artistilor miercuri, la ora 13.00, la Hotel Phoenicia, la o conferinta de presa, sustinuta cu ocazia lansarii noului lor album, "Oacadi". Printre artistii care doresc sa fie membri ai organizatiei se numara Andreea Balan si Keo. Printre actiunile organizatiei se numara sistarea aparitiilor media gratuite ale artistilor. Presedinta Federatiei Lucratorilor din Cultura si Arta, Mihaela Mihai, a spus ca cererea noului sindicat al artistilor este una fundamentata. "Prezenta artistilor la televiziuni aduce audienta, iar, in functie de audienta, televiziunile obtin reclame care le aduc multi bani."

"Mi se pare normal ca televiziunile sa imparta aceste venituri cu artistii", a mai adaugat Mihai.

"Ideea aceasta ca artistii sa primeasca bani de la televiziuni pentru emisiunile la care participa este mai veche", a spus liderul trupei Hara, Flavius Buzila. Artistul a spus ca trupa sa nu cere mereu bani pentru aparitiile televizate. "Exista producatori sau prezentatori cu care avem o relatie foarte buna, de prietenie, si nu acceptam bani." Buzila a mai spus ca isi doreste ca unele televiziuni sa aiba instalatii de sunet mai bune, astfel incit artistii sa nu fie obligati sa faca play-back in emisiuni. "Mi se pare important sa existe o organizatie care sa protejeze drepturile artistilor", a spus Mihai Margineanu, care si-a aratat interesul de a face parte din sindicatul initiat de membrii trupei Cassa Loco. "Eu nu am avut probleme ca artist, dar poate ca nici nu le-am cautat." Noul sindicat doreste si ca artistii din Romania sa beneficieze de reprezentare gratuita in cazul litigiilor cu paparazzi. De asemenea, "Artisti Uniti pentru Romania" doreste constructia unui cartier de locuinte pentru artisti, subventionat de la stat. "Nu am auzit sa existe asa ceva in strainatate si cred ca implicarea exclusiva a statului intr-un astfel de proiect ar putea duce la numeroase constringeri pentru artisti", a mai spus presedinta Federatiei Lucratorilor din Cultura si Arta.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.