Si-au facut debutul in Freiburg, in anul 2000, si au cintat pe strazile Germaniei, timp de trei ani. Au cucerit apoi publicul la festivaluri din Elvetia, Germania si Franta.

In 2003, trupa Al Jawala a inregistrat un prim material demo - "Balkan Big Beatz", iar acesta a fost doar inceputul unui grup de muzicieni care anuleaza notiunea de granita. Simbata, bucurestenii au avut parte de un concert fulminant, gazduit de Fabrica. Trupa Al Jawala, formata din Steffi Schimmer (alto-saxofon), Krischan Lukanow (tenor si alto-saxofon), Daniel Pellegrini (percutie si digeridu) si Markus Schumacher (percutie) si-a lansat cel de-al doilea album - LOST IN MANELE.

Titlul noului material discografic reprezinta un joc de cuvinte: rataciti de mai bine de nouazeci de minute pe strazile Bucurestiului, muzicienii s-au trezit in fata unui afis cu "Sex, drugs, manele". Intrebati de ce-au ales sa-si asocieze numele cu o muzica antipatizata de partea mai coapta la mansarda a romanilor, iata ce ne-au dezvaluit:

"Poti sa faci un gunoi din folclor, sau te poti referi la radacinile adevarate ale muzicii traditionale". Lor le-a iesit o opera de arta care tradeaza multa munca si virtuozitate, recompensata de public prin zeci de minute de aplauze. Prezent in sala, bine ascuns dupa un stilp, a privit spectacolul si Tamango (vocea imposibil de uitat a jingle-urilor de la Radio Guerrilla) care, pe tot parcursul cintarii, a stat cu gura cascata de admiratie. La sfirsitul celor trei ore de rataceala printre manele, la cel de-al treilea bis onorat, am auzit pe cineva din public strigind "superb, frumos!". In repertoriul Al Jawala figureaza titluri ca "Bate vintul frunzele", "Microbuzele", "Stufstock" si "Lost in Manele", piesa ce da titlul noului album. Nu intimplator se numesc asa, ele descriind povestile si experientele muzicienilor nemti in Romania.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.