Rolul pe care Heath Ledger l-a jucat in filmul "The Imaginarium of Doctor Parnassus" ar putea fi continuat cu ajutorul efectelor speciale, daca regizorul peliculei nu il va convinge pe Johnny Depp sa preia rolul actorului australian care a decedat saptamana trecuta.

Tanarul actor australian a murit in NewYork, in timpul unei pauze de la filmarile din Londra pentru filmul "The Imaginarium of Doctor Parnassus", un film fantasy regizat de Terry Gilliam, cu un buget de 30 de milioane de dolari. Colegul de platou al lui Ledger, Christopher Plummer, a spus revistei "People" ca Gilliam a fost "teribil de intristat" de moartea lui Ledger si ca acesta "incearca sa-si dea seama cum va continua filmul fara actorul australian". "Din fericire, in film exista momente de magie si poate fi gasita o modalitate de a folosi imagini generate pe calculator pentru a continua pelicula", a spus Plummer. "Terry a fost un prieten bun cu Legdert.Vrea foarte mult sa continue filmul si pot sa inteleg foarte bine de ce, pentru ca doreste sa-i dedice pelicula lui Heath.

In "The Imaginarium of Doctor Parnassus", Ledger a jucat rolul unui membru al echipei unui magician. Plummer joaca rolul magicianului care a capatat puteri extraordinare dupa ce a facut un pact cu diavolul caruia i-a oferit in schimb viata fiicei sale. Filmarile erau terminate in proportie de o treime cand s-a anuntat moartea lui Ledger, iar echipa urma sa se intalneasca in Toronto saptamana urmatoare. Nu este prima data cand s-ar folosi efecte speciale pentru a continua un rol. Aceasta tehnica a fost folosita si dupa moartea lui Oliver Reed, pentru a termina rolul sau in "Gladiatorul" lui Ridley Scott, desi in acest caz filmarea era mai aproape de final.

O alternativa pentru Gilliam este sa angajeze un actor care sa continue rolul lui Ledger de la scena in care acesta trece printr-o oglinda fermecata. Johnny Depp, care a mai lucrat in trecut cu Gilliam, pare sa fie unul dintre inlocuitori. in interviul din "People", Plummer a spus ca Ledger era "in verva" in timpul filmarilor din Londra. "Se simtea foarte bine la filmari. Era minunat in rolul sau", a mai spus actorul. Dar Plummer a confirmat ca actorul era destul de bolnav pe platou. "Toti am racit, pentru ca am filmat afara, unde era frig. Dar Heath a rezistat si nu cred ca a luat antibiotice pentru raceala." "Cred ca avea pneumonie... Mereu spunea ca nu poate sa doarma si lua pastilele alea nenorocite”. Langa corpul neinsufletit al actorului, gasit in casa sa din New York, au fost descoperite si mai multe medicamente si somnifere.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.