Actorul si regizorul american Sean Penn, care a castigat in 2004 Oscarul pentru cel mai bun actor cu "Misterele fluviului", va prezida juriul celei de-a 61-a editii a Festivalului International de Film de la Cannes, au anuntat ieri organizatorii, informeaza NewsIn.

Sean Penn, in varsta de 47 de ani, copilul teribil al Hollywoodului, a devenit cunoscut pentru casatoria sa cu Madonna, la mijlocul anilor '80, inainte de a castiga respectul colegilor pentru activitatea sa de actor si regizor.

"Peste tot in lume, cinematografia pare sa fie obiectul unei reinnoiri intense: din ce in ce mai multe filme trezesc imaginarul si provoaca emotie si reflectie, cu aparitia unei noi generatii de cineasti extrem de talentati", explica actorul intr-un comunicat de presa al organizatorilor festivalului.

"Festivalul de la Cannes este de mult timp epicentrul mondial al descoperirii noilor valuri de regizori. De aceea astept cu nerabdare sa particip in acest an ca presedinte al juriului", a declarat Penn.

Editia de anul acesta a festivalului de la Cannes se va desfasura in perioada 14- 25 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.