Probabil ca top100 femei de succes intocmit de revista Capital a fost, la fel ca top 50 de anul trecut, o lucrare de finete care a necesitat un car de tact, tinand cont de subiectivismul clasamentului si de sensibilitatea doamnelor insiruite pe lista.
Daca topul 300 al celor mai bogati romani se bazeaza exclusiv pe marimea contului din banca, in cazul celor 100 de Eve punctajul se acorda in functie de notorietate, cariera, implicare sociala, reusite si situatie financiara (singurul punct unde se pare ca avem parte de elemente precise). Cu toate ca nu poti contesta meritele femeilor prezente in top, poti cu siguranta sa-ti consideri favorita nedreptatita. Nu poti sa nu te gandesti ca a ta e mai frumoasa si mai desteapta, din moment ce diferentele nu sunt foarte bine conturate.

ALPINISM DE PERFORMANTA

Astfel, daca anul trecut elita "fetelor" din peisajul televiziunilor s-a ingramadit cot la cot dupa cum urmeaza: Andreea Esca si Andreea Marin (29), Mihaela Radulescu (32), Teo Trandafir (35), anul acesta Raduleasca (pozitia 57) a trecut la alpinism de performanta si si-a lasat rivala (pozitia 68) in urma bine de tot. De ce? Pai, poate pentru ca Mihaela a parasit emisiunea "Gala" de la B1 TV (un proiect de suflet, dar nesatisfacator din punct de vedere al audientei), a devenit mamica dupa ce s-a casatorit cu Elan Schwartzenberg, unul dintre acei 300 de romani bogati, a iesit din hibernare si a scapat de emisiunea inregistrata "Secrete de familie", un format care a tras-o mult in jos, pentru a reveni la show-ul moderat in direct care a consacrat-o, "Duminica in familie".

Asta spre dosebire de Andreea Marin, care prin comparatie cu reusitele vedetei Antena 1 pare ca a "lancezit" in atmosfera calduta a emisiunii "Surprize, Surprize". Numai ca, in timp ce Mihaela luase cu asalt presa autohtona care monitoriza evolutia sarcinii radulesciene, pandea stradaniile vedetei dornice sa imbratiseze religia sotului - demers in urma caruia s-a ales cu numele Judith, o recunoastere a noii sale familii iudaice -, Andreea Marin s-a jucat de-a iubirea cu domnul Ion Tiric, echilibrand cu succes balanta aparitiilor in mass-media ale colegei de breasla. Si cu adevarat plictisitor, audienta emisiunii "Surprize, Surprize" inca matura totul in cale.

LOVITURA DE MAESTRU

La capitolul implicare sociala s-a ajuns la concluzia ca doamna Schwartzeberg (5,5) a surclasat-o pe inca celibatara Andreea Marin (5). Dupa ce a fost imaginea campaniei sociale impotriva traficului de fiinte umane, Mihaela a avut inspiratia de a scoate din buzunar 14.000 de euro, pe care i-a donat maternitatii din Piatra-Neamt, devenind astfel vedeta din Romania care a oferit cea mai mare suma de bani in scopuri caritabile.

O adevarata lovitura de maestru care, se pare, a umbrit eforturile sustinute ale Andreei Marin in acest gen de actiuni: campania "Pretuieste viata" (sprijinirea sistemului medical din Romania in realizarea transplantului medular pentru bolnavii de leucemie), precum si campania "Zambet pentru Asia", o adevarata operatiune intreprinsa in vederea strangerii de fonduri destinate ajutorarii victimelor dezastrului de care ne amintim cu totii. Cat despre bani, Mihaela (6), Andreea (5), ne vine greu a crede ca domnisoara Marin nu a reusit sa castige in 2004 macar la fel de bine precum declara doamna Schwartzenberg: 75.000 de euro.

NOTA 10 CU MINUS

Meritele Mihaelei s-au facut simtite din plin in furia cu care a revenit pe plan profesional reusind sa faca zeci de lucruri in acelasi timp cu pretentia de a fi perfecta in tot: realizeaza propria emisiune la radio, da sfaturi in scris in revista Tabu, s-a initiat in tainele actoriei sub aripa regizorului Sergiu Nicolaescu, dar mai si calca in strachini la fel de rasunator din cauza firii aprige care o caracterizeaza. In urma cu cateva saptamani, ziarele au scris despre un conflict iscat intre diva si actrita Daniela Nane, scandal care a adus tuturor aminte de seria intreaga de rafuieli ale vedetei. Cu Anna Lesko (care s-a dat la barbatul ei), cu Irina Schrotter (fosta buna prietena, actuala inamica), cu Maria Marinescu (ex-protejata, in prezent o trista amintire), unele rafuieli fiind garnisite se pare cu amenintari foarte directe. Asa cum a declarat Nane intr-un interviu acordat dupa recenta confruntare, Mihaela a anuntat-o ca este cel mai activ dusman al ei.

LAURI PENTRU CARIERA

Ca sa trecem la alte aspecte discutabile ale clasamentului, proaspat intrata in top 100 Ramona Badescu s-a luat de mana cu Andreea Esca si a poposit pe locul 72. Frmusetea i-a adus brunetei o multime de contracte publicitare, roluri in filme etc. Ramona a cantat imbracata in costumul lui Dracula piesa "Cine iubeste si lasa" - alti bani. Ii face pe italieni sa rada cu gura pana la urechi cand apare imbracata de bal in batatura reality-show-ului "La Fattoria" ("Ferma"), unde a dat cu sapa si a hranit animalele incaltata cu tocuri de 10 cm doar pentru ca 6 ore mai tarziu sa fie eliminata din competitie.

Fiecare face bani cum poate. In rest, numai de bine. Ramona i-a facut fata la toate categoriile Andreei Esca conform notelor care figureaza in clasament.
O intrare de apreciat in clubul romancelor de succes este Loredana Groza. Anul trecut i-a mers minunat, insa pozitia 56 pare totusi un fel de trofeu acordat pentru intreaga cariera, nu doar pentru ceea ce a obtinut si a dovedit in doar 365 de zile dupa cum reiese din comentariul aparut in Capital: "Incercam sa facem un calcul: 12 albume, circa 30 de hituri, peste 1.200 de concerte live, mai mult de 200 de piese inregistrate, 60 de colaborari cu alti artisti." La fel ca in cazul interpretei Monica Anghel.

PROPUNERI PENTRU TOP 2006

In aceste conditii nu este de mirare ca unele publicatii si-ar fi dorit sa le vada in top si pe Corina Danila sau Monica Barladeanu. Prima joaca in prima telenovela romaneasca, un succes national rasunator, a doua a "impuscat", gratie talentului de necontestat, indeaproape supravegheata de iubitul Bobby Paunescu, cateva roluri in diverse productii. Atunci de ce sa nu intre si Kitty Cepraga? Doar a fost de curand torturata si ucisa intr-o pelicula horror. In ritmul asta nu ne-ar surprinde prea mult ca anul viitor sa ne zambeasca de pe un loc fruntas Oana Zavoranu, pentru ca s-a maritat in sfarsit cu Pepe si pentru ca face bani frumosi de pe urma cimitirului proprietate personala sau pe Laura Andresan cu punctaj zece la capitolul notorietate si 7,5 la realizari deosebite in 2005.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.