Fiicele presedintelui sint pasionate de fotografie: una pozeaza, cealalta este fotograf. Dupa ce Elena, fiica cea mica a lui Traian Basescu, a aparut intr-un pictorial din revista TABU, cea mare, Ioana, a obtinut o mentiune la prima editie a Salonului National de Fotografie Turistica, cu o poza facuta in Cuba. Ea s-a inscris in concurs cu numele de casatorie, Ioana Marin, asa ca organizatorii au aflat ca este fiica presedintelui abia dupa ce au sunat-o sa-i comunice rezultatul.

Poza cu care fiica presedintelui a cistigat mentiune la categoria Peisaj citadin se numeste "Taxi in Havana". Ioana Basescu, de profesie avocat, s-a inscris in concurs online, pe site-ul www.vacantesicalatorii.ro, la toate cele patru sectiuni: Peisaj citadin, Peisaj natura, Obiective turistice si Eseu fotografic. Cele 38 de fotografii cu care a participat sint facute in tara si in strainatate.
In luna februarie, Ioana Basescu a mers intr-o excursie in Cuba, unde a facut o serie de fotografii. Ea a intrat in concurs intimplator. "Am auzit anuntul la radio si m-am inscris. N-am mai participat niciodata la un concurs de fotografie", a marturisit ea pentru "Evenimentul zilei".

Si-a cumparat manuale de fotografie

Ea a facut fotografiile cu un aparat performant, pe care l-a primit cadou de Sf. Nicolae de la sotul ei, Bodo de la Proconsul. "Voiam sa stiu ce parere au altii despre fotografiile mele", si-a motivat ea participarea la competitie. Fiica presedintelui este pasionata de fotografie. "Am vrut sa urmez un curs specializat, insa nu am aflat unde se organizeaza. Asa ca mi-am cumparat citeva manuale ca sa ma documentez", a adaugat Ioana Basescu.

Prima editie a Salonului National de Fotografie din cadrul Tirgului National de Turism a fost organizata de revista "Vacante si Calatorii" si Romexpo. Au fost inscrise, prin Internet si prin posta, peste 5.000 de fotografii, iar peste 1.000 au participat la sectiunea Peisaj citadin. Dintre acestea, numai 36 au ajuns in finala. Ioana Basescu a concurat alaturi de 147 de fotografi amatori si profesionisti. Premiul I la sectiunea Peisaj citadin a fost cistigat de Stefan Cios cu fotografia "Drumuri in noiembrie". Din juriu au facut parte Dinu Lazar - presedinte, Sorin Iliesiu, Sorin Botoseneanu, Anne-Mary Nechita si Orlando Rosu (de la revista "Vacante si calatorii"). Deschiderea oficiala a salonului si festivitatea de decernare a premiilor au loc miine, de la ora 11.00, in pavilionul central de la Romexpo.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.