31 martie 2005, o zi care a intrat in istoria muzicii grele romanesti. Artan are, din nou, Timpuri Noi, Mircea Baniciu si Mircea Vintila au "nascut" o alta Pasare Colibri, alaturi de Nicu Alifantis si Alexandru Andries, iar Dan Bittman a parasit Holograful, lasand publicul cu ochii-n reflectoare.

Nu este o gluma! Fundatia Aurel Mitran a programat in ultima zi a lunii Martisor un spectacol de "Tandreturi". In cele din urma "tandreturile" s-au transformat in "intepaturi veninoase".

DOUA MINUNI SI O DEZAMAGIRE.

Desi Artan a revenit, dupa patru ani de pauza, cu Timpuri Noi, iar cei doi Mircea ai folkului romanesc au cantat impreuna, lasand deoparte animozitatile "creatoare", spectatorii au plecat acasa bombanind ca au platit si 450.000 de lei ca Dan Bittman sa le strice seara. Nu va divulgam inca totul, va mai tinem putin in suspans... E pacat de "renasterea" Pasarii Colibri, cu Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Nicu Alifantis (si la acordeon), Alexandru Andries (si la muzicuta), si a lui Artan, cu Berti Barbera pe post de percutionist. Avem doar cuvinte de lauda pentru organizator, in persoana lui Aurel Mitran, care a reusit sa ne redea Timpuri Noi in varianta veche si o noua Pasare Colibri, in formula de patru: Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Nicu Alifantis si Alexandru Andries.

Dupa cele doua minuni "Mitran", trebuia sa vina potopul. Pe numele mic, Dan Bittman. Cu toate ca solistul Holograf, cunoscut si sub pseudonimul Danutz SRL, a tot cantat despre sufletul pereche, s-a gasit totusi un spectator care sa-l injure. Pe bune. Bittman a rezistat presiunilor lingvistice ale admiratorului "fidea" pret de cateva piese. Dar orgoliul lui de mare artist l-a determinat sa abandoneze concertul: "Este cineva aici care ma injura de cand am urcat pe scena. Imi pare rau. Nu e vina noastra. Noi am venit aici doar sa cantam", a rabufnit Bittman. In secunda urmatoare, a parasit scena, spre uimirea colegilor sai de trupa. Ce sa mai spunem de spectatori, care ramasesera ca la dentist. Au stat cuminti pe scaune cateva minute, doar-doar vine cineva sa le spuna ca a fost doar o gluma! Aiurea, baietii Holograf ajunsesera departe! Departe de cei care cumparasera bilet ca sa-i asculte live! Ce nedrept a procedat Dan Bittman. A pedepsit o sala intreaga din cauza unui singur om frustrat, care, de altfel, a si fost evacuat din sala de un bodyguard!

INVATATURA.

Ne intrebam si acum ce l-a determinat, de fapt, pe Bittman sa-si lase admiratorii in aer. Sa fi fost de vina si Alexandru Andries, care nu si-a inceput concertul pana nu a spus: "Doamnelor si domnilor, va rog nu votati cu primarul de sector care este asa cum face Holograf!". Dintre toti cei care activeaza in trupa amintita de Andries, doar Dan Bittman s-a simtit (lezat) si a iesit din culise pe scena pentru a-l pune la punct pe "acuzator". Andries nu s-a lasat intimidat de reactia solistului si si-a vazut in continuare de cantare. Ca un adevarat profesionist care este.

Va trece multa vreme pana cand interpretii damboviteni vor invata ca, mai intai de toate, trebuie sa-si respecte publicul, indiferent de "coloratura" sa artistica. Daca te mai cheama cumva si Holograf, trebuie sa ai si mai mare grija sa-i tratezi cu profesionalism pe cei carora li te adresezi de cateva decenii incoace.

Nota: Doi tineri au parasit Sala Palatului spunand: "Sa pastram, bai, biletele! Poate ca o sa mai venim, asa cum s-a intamplat si la Steaua". (Dana Andronie / Claudia Daboveanu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.