Primii doi posesori de Volvo XC 90 V8 din Romania sint sotul Andreei Esca si “tatal” festivalului DaKINO. Cei doi au primit cheile luxoaselor masini la Sinaia, unde in weekend a avut loc lansarea modelului echipat cu motor V8.

Familia Eram-Esca si-a petrecut mult timp in compania lui Lucian Mindruta, un mare iubitor al marcii Volvo. Cunoscutul om de televiziune a declarat in deschiderea prezentarii marcii: "Sint un supravietuitor de Volvo, am avut un accident urit cu o asemenea masina si am scapat datorita robustetii ei. Acum conduc tot un Volvo".
Dan Chisu, si el proprietar de Volvo, a tinut sa precizeze ca schimba doar un model cu altul mai avansat. Alexandre Eram se afla in schimb la prima achizitie de acest fel.

Prezenta celor trei vedete media a fost punctul de atractie al evenimentului organizat la Sinaia, chiar daca iesirea lor in public s-a vrut destul de discreta. Dupa ce primii doi cumparatori au primit cheile autoturismelor, in prezenta numerosilor jurnalisti care au participat la eveniment, a fost organizat un test-drive pentru ca reprezentantii mass-media prezenti la actiune sa se convinga personal de performantele motorului V8 cu benzina.

Cei opt cilindri ai acestuia sint amplasati in unghi de 60 de grade, constituind un bloc de dimensiuni reduse. Propulsorul dezvolta o putere de 315 cai-putere la 5.850 de rotatii pe minut.
Consumul mediu de combustibil se ridica la 13,3 litri la suta de kilometri. Viteza maxima este limitata de constructor la 210 km/h. Cu toate ca nu se vrea o masina de teren, Volvo XC 90 V8 este dotata cu o cutie de viteze automata cu sase trepte si are tractiune integrala permanenta. Sistemul, denumit Instant Traction, imbunatateste capacitatea de demaraj rapid si aderenta pe suprafete alunecoase.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.