West, in varsta de 30 de ani, a carui mama Donda a decedat luna trecuta dupa ce a suferit o operatie estetica, are cele mai multe nominalizari, opt, inclusiv la categoria "album of the year", pentru "Graduation".

Winehouse, in varsta de 24 de ani, talentata cantareata si textiera care a tinut primele pagini ale tabloidelor, suspectata de supradoza de droguri si dupa ce a anulat o serie de concerte, a primit sase nominalizari.

Pe langa faptul ca a fost nominalizata la categoria debut, Winehouse are nominalizari si pentru single-ul "Rehab" si pentru albumul "Back to Black". Comicul George Lopez, care a anuntat nominalizarile pentru Winehouse, a intreabat daca poate cineva s-o trezeasca in jurul orei 6.00 si sa-i spuna. Gluma a facut referire la fotografii recente cu artista din presa britanica, surprinsa duminica, in fata casei sale la primele ore ale diminetii, imbracata doar in sutien si blugi.

Citeste si:

Un purtator de cuvant al lui Winehouse a spus ca artista a fost de fapt trezita de fotografii adunati in fata casei sale, informeaza NewsIn.

Amy Winehouse a fost singura care a primit nominalizari in toate cele patru categorii deschise nou-venitilor: record of the year, album of the year, song of the year si best new artist.