Cine si-ar fi imaginat ca duioasele cantece de leagan vor fi inlocuite cu muzica clasica, “digerata” cu greu pana si de unii parinti?

Pentru unii o fita, pentru altii o revelatie, “efectul Mozart” a demonstrat ca bebelusii care asculta sonatele celebrului compozitor vor avea un coeficient de inteligenta ridicat. “Cenusareasa” si “Scufita Rosie” pe CD, eseurile lui Andrei Plesu, operele lui Gabriel Liiceanu, sonatele lui Mozart, “Anotimpurile” lui Vivaldi sau cantecele de leagan ale Corinei Danila, sunt cateva dintre preferintele bebelusilor din show-biz.

CD-uri cu Plesu si Liiceanu pentru Irina

La numai 10 luni de viata, Irina Columbeanu a ascultat la combina muzicala “Declaratia de iubire” a lui Gabriel Liiceanu, eseurile lui Andrei Plesu, CD-uri cu povesti in limba engleza si franceza.

“Vreau sa auda in permanenta cat mai multe cuvinte. Cenusareasa si Scufita Rosie le-a ascultat tot la audio-book-uri (carti vorbite). Cand vreau sa adoarma ii pun Mozart”, a declarat pentru Click! tanara mamica Monica Columbeanu.

Fiul Sandei Ladosi, fan Vivaldi

Nascut de Ziua indragostitilor, pe 14 februarie, fiul Sandei Ladosi are toate sansele sa calce pe urmele mamei sale. “ii place foarte tare sa aiba un fond sonor in camera, iar eu chiar cred in efectele benefice ale muzicii. I-am pus si Mozart, si Vivaldi, dar si muzica romaneasca. Am avut surpriza sa-l vad ca danseaza, tinandu-se cu manuta de marginea patului”, ne-a povestit incantata Sanda Ladosi.

Albert adora vocea Corinei Danila

La numai un an, Albert, rasfatatul mostenitor al cuplului Iovan, este deja familiarizat cu muzica clasica. Satul de sonatele lui Mozart sau de “Anotimpurile” lui Vivaldi, fiul Romanitei s-a indragostit de melodiile pe care Corina Danila le-a imprimat pe albumul “Cutiuta muzicala”.

“In perioada in care am fost insarcinata am ascultat mereu muzica de toate genurile. Am pastrat obiceiul si dupa ce s-a nascut Albert. Am observat ca e foarte receptiv la vocea Corinei Danila”, ne-a povestit Romanita Iovan.

Rocsana ii canta fetitei la pian

Fosta vedeta Playboy si-a amanat pentru data de 15 ianuarie proiectele profesionale pentru a petrece cat mai mult timp cu fetita ei, Mayra, care are aproape trei luni. Rocsana Marcu este si ea la curent cu “efectul Mozart”, dar a mizat pe propriul talent artistic.

“Mayrei ii cant chiar eu la pian, aproape in fiecare seara. Nu ma pricep foarte bine, dar pana acum fetita mea a parut incantata de ce aude”, ne-a declarat Rocsana.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.