Muzicienii britanici au invitat la donatii in contul Spitalului "Marie Curie".
Aflati in Romania pentru ultimul concert din cadrul turneului „Fundamental”, cei doi muzicieni britanici de la Pet Shop Boys au participat, fara sa pretinda onorariu, la teledonul organizat sambata seara de Antena 1 in beneficiul Spitalului de Urgenta pentru Copii „Marie Curie”, din Bucuresti. In cadrul teledonului s-a strans suma-record de 612.000 de euro, bani proveniti in sms-uri, la care se vor aduna si donatiile, urcand suma la un total de aproximativ 800.000 de euro.

„I-am anuntat in ultimul moment, dar, cand au auzit ca este vorba despre o colecta de fonduri pentru un spital de copii, au acceptat fara rezerve”, spune Bogdan Enache, organizatorul concertului de la Bucuresti, prin Media Services Events. Prezenta in platou a celor doi britanici a prilejuit si un moment inedit: criticul de film Alex Leo Serban, care pariase cu regizorul Cristian Mungiu ca l-a vazut pe Neil Tennant la filmul romanesc „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”, proiectat saptamana trecuta la Londra, a tinut sa afle adevarul chiar de la sursa. „Nici macar englezii nu si-au dat seama ca eram in sala”, a spus Neil, declarandu-se un mare amator de film european in general si de film romanesc in special. Banii castigati de Alex Leo Serban in urma acestui pariu au fost donati, iar sponsorul principal al spectacolului de la Bucuresti a oferit, la randu-i, 10.000 de euro in cadrul teledonului. In cele cinci minute in care trupa Pet Shop Boys a fost in platou, au fost adunati aproape 30.000 de euro, potrivit organizatorilor teledonului.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.