Procesul lui Michael Jackson pentru agresiune de minori de la Santa Maria, California, are o miza extrem de serioasa, dar acest lucru nu impiedica tribunalul sa savureze momentele mai lejere, transmite Mediafax. "Din cand in cand, putin umor nu strica", a recunoscut chiar Jackson. Inceputul saptamanii a fost marcat de marturiile umoristului George Lopez, cabotin si adesea impertinent, urmat de patronul unui club din Los Angeles, Jamie Masada. Interogatoriul sau, desi deosebit de tensionat, a avut accente comice pe alocuri. Cea mai amuzanta a fost insa marturia insotitoarei de bord Cynthia Bell. Spontana si vizibil impresionata de situatie, tanara a facut gafa dupa gafa, iar exprimarea ei a lasat loc de neintelegeri savuroase. Intrebata daca l-a vazut pe acuzat manifestand tandrete fata de adolescent, ea a raspuns: "Nu, doar ca uneori isi tinea bratul in jurul lui". "Acest lucru nu este o manifestare de tandrete, dupa parerea dumneavoastra?". "Nu, in fine, ar trebui sa va arat", a replicat la ea, la care avocatul care o interoga s-a uitat la judecator si a cerut in gluma permisiunea de a se apropia de martora pentru ca aceasta sa-i arate ce numeste ea tandrete.

Pentru ca marturia insotitoarei de zbor era favorabila apararii, procurorul a incercat sa sugereze ca raspunsurile femeii sunt marcate de loialitatea ei catre Jackson. "Sunteti intotdeauna extrem de atenta cu pasagerii? Aveti intotdeauna grija sa fie multumiti de dumneavoastra?", a intrebat el, lucru care a facut-o pe femeie sa roseasca. "Da, dar multumiti de mine ca insotitoare de bord", a raspuns ea. Apoi, dupa ce s-a balansat pe scaun mai mult timp, a disparut pur si simplu din raza vizuala a celor din sala, fiind cat pe ce sa se raneasca. Femeia a descris foarte plastic cum a atipit un medic aflat la bordul avionului dupa ce consumase mai multe pahare, si cum presupusa victima a lui Jackson l-a trezit aruncand cu cartofi in el. Pe de alta parte, o colega a lui Bell, audiata saptamana trecuta, a parut ca nu intelege de ce rad cei din public atunci cand ea a descris regimul alimentar al lui Jackson: pui fript la toate mesele, inclusiv la micul dejun. "Care e problema? Puiul e bun", s-a adresat ea publicului amuzat, provocand si mai multe rasete.

Judecatorul Rodney Melville, care prezideaza procesul, mai face si el cate o gluma din cand in cand. Dupa marturia serioasa a unui avocat, miercuri, el a spus in timpul unei pauze: "Cred ca intre umoristi si avocati, prefer de departe umoristii". Cum avocatul lui Jackson zambea, Melville i s-a adresat: "Va dau voie sa nu raspundeti". Saptamana trecuta, judecatorul si-a atras simpatia punand capat unei audieri extrem de tehnice cu un sfert de ora mai devreme decat de obicei. "Mi-a ajuns", a exclamat el, inainte de a multumi juriului. De altfel, in timpul acelei audieri, membrii juriului s-au foit tot timpul pe scaune dand semne de plictiseala, iar unul dintre juratii de rezerva chiar a adormit.

Unii observatori subliniaza pericolele complicitatii accentuate in sala de tribunal. "Lejeritatea tonului da din ce in ce mai mult celor prezenti impresia ca sunt la o reuniune de familie. Este cam greu sa trebuiasca sa condamni pe cineva cu care ai asemenea legaturi", a spus Ann Bremner, fost procuror.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.