Cristina Cepraga este, mai nou, adepta credintei Cabala. Informatia a survenit chiar de la frumoasa blondina, invitata la Tonomatul dP2 de la TVR 2. Kitty, plecata de aproape un an in Italia pentru a-si continua studiile la actorie, s-a intors saptamana aceasta in Romania.

Catalin Maruta a profitat de scurta ei vizita pentru a o invita in emisiunea sa. Acolo, Cristina a declarat ca, pentru a capata vointa si puterea necesara ascensiunii in lumea actoriei, este, mai nou, adepta filosofiei Cabala. Romanca, in apriga sa dorinta de a ajunge la Hollywood, s-a inspirat din decizia unor vedete americane de a-si schimba modul de viata prin aderarea la acest crez. Este vorba despre Madonna si Demi Moore.

ORIGINAL SI IMITATIE

Definitia din dictionar a "Cabala" (cunoscuta si sub numele de caballa, kabala, kaballa, Kaballah, qaballah etc.): este interpretarea cuvantului traditie in limba iudaica. Cabala este o colectie de scrieri care se refera la practici mistice, dar si etice. Este in mare parte o interpretare a simbolurilor din scripturile evreiesti. Cabala cea studiata de vedete (ca Madonna, Demi More si altii) nu se aseamana foarte mult cu cea traditionala. Dar pentru ca cei care nu sunt nascuti evrei nu au rezistat sa studieze conceptele acestei "pseudo-religii" sunt considerati adepti ai "Hermetic Kabbalah", o ramura existenta de aproape 500 de ani.

Rabinul Yitzhak Keduri, din Israel, unul dintre cei mai respectati adepti ai Cabalei, a facut, cu ceva vreme in urma, anumite precizari despre cei care studiaza "la voia intamplarii". El s-a aratat impotriva occidentalilor care incearca sa obtina prin aderarea la aceasta forma de studiu bani, faima, fericire si pace interioara. "Cei care studiaza Cabala in forma ei originala sunt evrei, barbati care au ajuns la o maturitate atat fizica cat si spirituala, de obicei trecuti de 40 de ani care si-au petrecut mare parte din viata studiind iudaismul".

PERICOL PENTRU NEINSTRUITI

Considerata o forma ezoterica a iudaismului Cabala ii indrma pe adeptii ei la o viata de ascet, multe ore de meditatie si purificare corporala si spirituala. Yitzhak Keduri mai adauga: "Daca o persoana neinstruita sau imatura citeste si se lasa indrumata de scripturile Cabala, poate fi dezechilibrata".


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.