Johnny Depp s-a nascut pe 9 iunie 1963, in orasul Owensboro din Kentucky, SUA. Parintii sai, tatal inginer si mama casnica, s-au despartit cand Johnny avea 15 ani. El si mama lui s-au mutat si s-au stabilit in Florida.

Mediul tensionat din familie a dus la asumarea unei atitudini teribiliste, de baiat rau. Dupa divortul parintilor sai, Depp a renuntat la scoala anul urmator, visand la o cariera de cantaret. A cantat in mai multe "trupe de garaj", dupa care s-a mutat in Los Angeles, unde a inceput sa vanda stilouri prin telefon. Prietenul sau, Nicolas Cage, l-a ajutat si i-a facut rost de un mic rol in filmul "A Nightmare On Elm Street", 1984. Debutul i-a fost apreciat, fiind chemat si pentru un rol in "Platoon". A urmat un rol principal, al detectivului Tommy Hanson, din "21 Jump Street", un serial TV politist pentru adolescenti care i-a adus faima.

Brusc, Depp a devenit subiect principal pentru reviste. "Ma tot intrebau lucruri de genul: "Ce deisgner porti?". Le spuneam ca: "Al tipului italian", deci asta ar fi insemnat Armani. Ma simteam prins la mijloc, incomod, la limita". Acea situatie "incomoda" insemna atentia internationala crescanda.

Cautand roluri substantiale, a ales sa apara intr-o serie de roluri eclectice. "M-am hotarat sa joc doar in filmele care imi plac, sa interpretez personajele care ma intereseaza ... consideram ca este important sa fii integru". Urmatorul rol a fost in drama romantica "Cry Baby", in rolul lui John Water, un adolescent delincvent, care se indragosteste.

A devenit o vedeta chiar si in ciuda sa, refuzand roluri care i-a consacrat pe altii. A refuzat rolul din "Legends Of The Fall", rol acceptat de Brad Pitt sau rolul din pelicula "Speed", pe care l-a preluat Keanu Reeves. intre timp a acceptat sa joace in roluri ciudate precum cel al "Omului-foarfeca" sau cel din Ed Wood, pentru care a castigat mai multe nominalizari la Globul de Aur. "Cu fiecare rol pe care il joc, dau ceva din mine. Daca nu ar fi asa, nu as mai interpreta, ci as minti", a precizat actorul. Prima nominalizare la Oscar a venit odata cu interpretarea exceptionala a personajului Jack Sparrow din "Piratii din Caraibe", o combinatie reusita de pericol si parodie.

In ceea ce priveste viata personala, Johnny a facut furori cu ani in urma cand a facut praf o camera de hotel. Dupa ce s-a despartit de Winona Ryder si-a schimbat tatuajul cu "Winona Forever" in "Wino Forever" (betiv pentru totodeauna). Dupa relatia furtunoasa cu topmodelul Kate Moss, s-a mutat in Franta, intorcand spatele Hollywood-ului. Depp declara ca: "Atat Franta, cat si intreaga Europa, detin o cultura si o istorie impresionante. Mai mult, europenii stiu cum sa traiasca. in America am uitat cu desavarsire asta".

In vara anului 1998 a cunoscut-o pe actrita franceza Vanessa Paradis, alaturi de care este si in prezent. Primul lor copil, Lily-Rose Depp, s-a nascut un an mai tarziu. "Tot ce am facut pana pe 27 mai 1999 a fost un fel de iluzie, am existat fara sa traiesc", a declarat actorul. "Nasterea fiicei mele mi-a dat viata". Cuplul a mai facut un baietel, Jack John Cristopher Depp III, pe 9 aprilie 2002.

Actorul a declarat ca nu este sigur daca s-a maturizat inca, insa este evident ca si-a gasit linistea, fiind un tata mandru si un actor indragit, toate pe meritul sau.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.