Revista americana "Entertainment Weekly" a nominalizat 30 de actrite ale anilor ’60 intr-un top al celor mai fierbinti femei ale acelor vremuri. Dintre acestea, va prezentam zece celebritati care si-au trait sau si-au inceput atunci perioada de glorie.

BRIGITTE BARDOT

Inainte de a incepe sa militeze pentru apararea drepturilor animalelor, actrita franceza a devenit celebra cu filmul "Si Dumnezeu... a creat femeia" (1956), pentru ca in urmatorul deceniu sa colaboreze cu cei mai in voga regizori, precum Louis Malle ("Viata privata") si Jean-Luc Godard ("Dispretul"). Este perioada in care devine un pop icon si un model glamour vinat de paparazzi.

CATHERINE DENEUVE

In anii '60, una dintre cele mai stilate actrite din Hexagon joaca doua dintre rolurile sale epocale: prostituata de ocazie din "Belle de Jour" (Louis Bunuel), respectiv tinara reprimata sexual din "Repulsie" (Roman Polanski).

JANE FONDA

Feminista convinsa, in anii '60, actrita americana nu avea nici o problema sa treaca de la filmul SF erotic ("Barbarella"­) la comedia western ("Cat Ballou"). Iubitoare a baletului, a devenit promotoarea cea mai cunoscuta a aerobicului, dupa ce si-a fracturat piciorul la filmari.

ELIZABETH TAYLOR

In 1963, vedeta cu ochi irezistibili era cel mai bine platita actrita de la Hollywood, cu un milion de dolari primiti pentru megaproductia "Cleopatra", unde de altfel il intilneste pe viitorul ei sot, Richard Burton.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.