Imparteala. Cantareata achita impresarului ei cel mai mare procent din showbiz, desi are unul dintre cele mai mici onorarii

In lumea artistilor exista reguli clare. Cantaretii care aleg sa fie impresariati de profesionisti platesc acestora o parte din onorariu, pe care o stabilesc de comun acord. Suma solicitata de majoritatea impresarilor se invarte, in general, intre 15% si 30% din banii incasati in urma unui recital, procent ce-i imbogateste pe acestia cu zeci de mii de euro lunar. Ca de obicei, Nicoleta Luciu sare din tipare. Pentru fiecare concert sustinut, bruneta ii achita, conform contractului, impresarului ei Lucian Mitrea 40% din cei 800 de euro pe care-i percepe la concerte. In urma intelegerii Nicoleta ramane cu doar 480 de euro in mana din care plateste, probabil, si impozite. Asta in conditiile in care ceilalti artisti de care se ocupa Mitrea ii cedeaza numai 15-20%. Akcent, de pilda, cedeaza din onorariul de 2.000 de euro, 400 de euro, schema folosita si de cei de la Simplu. Cantaretul Alex, mai nou in brasa, trebuie sa cedeze 30% din 700 de euro.

Andreea Banica isi plateste iubitul

Desi este iubita lui (n.r. - Lucian Mitrea), Andreea Banica nu beneficiaza de vreo scutire de plata. Are, insa, un procent preferential - 15%. Din tariful ei de 1.400 de euro, lui Mitrea ii revin 210 euro pe concert. Asadar, la o medie de 20 de spectacole pe luna, impresarul celor cinci trupe si artisti de care se ocupa castiga in jur de 30.000 de euro.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.