Urmand modelul american, tot mai multi artisti romani invie melodii vechi.

Sub forma de "holograme", imagini 3D sau voci desprinse - prin procedee complicate - din benzile de magnetofon de altadata, multe dintre starurile decedate sau trecute de prima tinerete revin din ce in ce mai mult in showbizul actual din intreaga lume. Astfel, pana la urma, Elvis Presley a inviat, Nat King Cole a cantat alaturi de fiica sa, Robbie Williams si-a intalnit idolul, iar celebra noastra Loredana si-a gasit.... copilaria.

"Se poarta duetele virtuale", spun americanii. si cum au asteptat in zadar timp de 30 de ani ca marele Elvis Presley sa revina cumva printre muritori, s-au gandit sa grabeasca lucrurile si i-au creat.... o holograma. Capul rautatilor a fost Celine Dion care, in cadrul show-ului "American Idol", a cantat piesa "If I Can Dream" alaturi de idolul copilariei sale: insusi Elvis.

E drept, o biata holograma realizata impecabil, proiectata pe "carnea si oasele" unei sosii. Momentul - considerat unul revolutionar in ce priveste tehnica duetului virtual - a avut o audienta imensa in Statele Unite, dar a starnit si comentariile rautacioase ale carcotasilor: ba ca Celine Dion nu se uita in ochii artistului readus la viata, ci la nasul acestuia sau ca sosia aleasa era prea inalta pentru statura regelui rock'n roll.

Cert este ca Madonna, Robbie Williams si Cher au murit de ciuda la auzul vestii, ei fiind fani declarati ai lui Presley si, in prezent, dusmani de moarte ai canadiencei Celine.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.