Pentru un solist vocea inseamna totul, asadar fiecare se peticeste cum poate in momentul in care sunt nereguli. Sunt artisti care recurg, in timpul unui guturai, la tratamente naturiste, insa in cazuri grave se poate ajunge si la cutit. Pentru a dormi linistit, Mihai Traistariu s-a decis: isi va asigura vocea, aidoma marilor vedete.

Mihai Traistariu s-a decis sa-si asigure vocea, desi ar vrea sa poata canta pana la adanci batraneti. Mai mult, pentru a fi ferm convins ca nu are vreo problema de sanatate care, peste noapte, sa-l scoata din carti, el s-a lasat pe mana unui laringolog din Moscova:

"Doctorul e foarte bun, multe vedete au fost consultate de el. intr-o vreme ragusisem un pic si ma temeam de ce e mai rau pentru un solist: de noduli pe corzile vocale. Cum in Romania nu mi-au convenit termenii in care se face o asigurare pentru voce, m-am decis sa o fac in Germania, pentru 100.000 de euro. Voi merge in curand acolo si voi vedea cu cat va trebui sa cotizez lunar", a declarat el, pentru Click!

Nu crede in leacul cu oua crude

Lui Mihai i s-a mai intamplat ca vocea sa-i joace feste, noroc insa ca se afla in pauzele dintre concerte. Reteta-minune, caci are una, este teoretic amuzanta, dar cu sanse maxime de reusita, cel putin in cazul lui: ceapa cu strepsils si miere: "Eu cred in leacurile babesti. Nu cred insa in faza cu oul crud baut pe stomacul gol. Daca ai voce, ai, daca nu, nimic nu te face peste noapte talentat", a completat artistul.

Mihai Traistariu este considerat, si pe buna dreptate, una dintre cele mai bune voci atat din tara, cat si din Europa, daca e sa tinem cont ca, anul trecut, la Eurovision, el a ocupat locul al treilea, cu un punctaj care a facut onoare tarii noastre.

Ce sunt nodulii vocali?

Nodulii reprezinta mici leziuni rotunde, sidefii, situate la marginea unei corzi vocale si rezulta de cele mai multe ori dintr-un surmenaj al vocii, pe fondul unei laringite cronice. Tratamentul acestora consta in repaus vocal, asociat cu o reeducare ortofonica a vocii.

Daca se produce o recidiva, nodulii pot fi indepartati chirurgical sau cu laser. in situatiile in care leziunile sunt mai putin accentuate, se recomanda tratament cu aerosoli, cu solutii mucolitice (mucosolvin, bisolvon), cu ape minerale sulfuroase sau medicatie antiinflamatorie.

Solisti cu noduli pe corzile vocale - Galerie Foto

si despre Cristina Spatar s-a zvonit ca a facut o operatie de acest gen, desi continua sa fie ragusita. Benone Sinulescu i-a promis ca o va prezenta medicului sau, care are anume tactici de redresare a vocii.

Silvia Dumitrescu s-a aflat in aceeasi situatie cu cea a colegei de breasla, numai ca perioada de recuperare a fost cu mult mai lunga, de aproape un an. De frica, ea a refuzat sa cante vreme buna, preferand sa se dedice mai degraba familiei.

Andra si-a fortat in ultimii doi ani mult prea mult vocea, asa ca a inceput sa intre in alerta. A consultat mai multi doctori pentru a afla cum sa-si protejeze darul cel mai de pret.

Nico a fost intr-o situatie mai dramatica, caci laringologii au propus sa o opereze de noduli. Cum timp de trei luni a trebuit sa-si menajeze vocea, deci n-a mai putut onora nici un concert, si contul ei a scazut simtitor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.