Tinerele manechine sub 16 ani nu vor putea defila la Saptamana Modei de la Londra, ce incepe maine, au decis autoritatile britanice.

"Propunerea noastra de a interzice celor care au mai putin de 16 ani sa defileze la Saptamana Modei de la Londra a fost aprobata", afirma Consiliul britanic al modei intr-un raport publicat astazi.

Consiliul britanic al modei, organizatorul Saptamanii Modei de la Londra, "va pune in practica aceasta masura imediat si se va asigura ca nicio tanara cu varsta sub 16 ani nu va participa la o prezentare de moda pentru adulti la acest eveniment”, este mentionat in raport.

Raportul prevede in acelasi timp ca toate manechinele participante la eveniment "ar trebui sa furnizeze un certificat medical care sa ateste ca sunt sanatoase, de la un doctor cu experienta in bolile de nutritie", informeaza NewsIn.

Raportul a fost realizat cu ajutorul expertilor, care au renuntat totusi sa propuna un indice minim al masei corporale (raportul greutate-inaltime) pe care un manechin ar trebui sa il aiba pentru a putea defila, fara ca sanatatea sa ii fie afectata.

Calculul masei corporale "nu este o metoda eficienta pentru a determina starea de sanatate" a fetelor, a conchis raportul.

Intr-un raport intermediar, publicat in iulie, expertii vizau introducerea unui coeficient de 18,5 (in jur de 56 de kilograme la o inaltime de 1,75 metri), pentru a hotari daca manechinul poate sa apara pe podium.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.