Un tribunal din Bruxelles a hotarat ca hitul din 1995 "You are not alone", al lui Michael Jackson este asemanator intr-o proportie foarte mare cu un cantec compus de doi belgieni, frati gemeni, cu doi ani inainte de aparitia piesei in clasamentele muzicale.

Toate drepturile de autor pentru hitul lui Jackson, scris de Robert Kelly, vor fi astfel transferate catre fratii belgieni, potrivit hotararii judecatoresti ce a fost luata saptamana trecuta.

Cei doi compozitori s-au luptat 12 ani in justitie pentru recunoasterea muncii lor, totusi hotararea nu este aplicabila decat in Belgia, iar colectarea drepturilor nu este o treaba usoara.

Pe site-ul lor de internet, fratii-compozitori au scris ca organismul belgian care se ocupa de drepturile de autor a confirmat ca "cea mai importanta si mai mare parte" a hitului lui Jackson este "identica" cu lucrarea celor doi frati Van Passel, informeaza NewsIn.

"You are not alone" a fost lansat in august 1995, ca al doilea single de pe multi-premiatul album al lui Jackson "History: Past, Present and Future, Book I". Hitul a debutat direct pe locul intai in clasamentul US Billboard Hot 100, prima performanta de acest fel a unui single.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.