Seria cinematografica "Harry Potter" a devenit franciza cu cele mai mari incasari realizate in istorie, arata cifrele date publicitatii de studiourile Warner Bros.

Cu cele 4, 47 miliarde de dolari, incasarile pentru seria "Harry Potter", au reusit sa intreaca franciza seriei "James Bond" (care are 22 de filme) si ale francizei "Razboiul Stelelor" ("Star Wars", cu sase pelicule).

"Bond", care a debutat in 1962, a adus 4,44 miliarde de dolari, iar peliculele din seria "Razboiul Stelelor" au incasat 4,23 miliarde, de la lansarea in 1977.

Totusi, in America, seria "Razboiul Stelelor" inca mai conduce in top, cu suma de 2,18 miliarde de dolari, fata de 1,41 miliarde de dolari, pentru "Harry Potter", dar doua pelicule din cea din urma serie nu au fost inca lansate, informeaza NewsIn.

Inca doua filme din franciza "James Bond" sunt si ele in lucru si, desi Sony isi numeste urmatoarea pelicula "Bond 22", Warner a inclus in contabilizarea cifrelor un film "neoficial" Bond, "Niciodata sa nu spui niciodata" ("Never Say Never Again").


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.