Trupa britanica The Klaxons a castigat in defavoarea unor celebritati precum Arctic Monkeys sau Amy Winehouse

Canta de numai doi ani, iar unii le-au descris muzica drept "sunetele pe care le scot soarecii inainte sa moara". Criticii muzicali sunt mai ingaduitori: trupa britanica The Klaxons a castigat, in defavoarea unor celebritati precum Arctic Monkeys sau Amy Winehouse, premiul Mercury, unul dintre cele mai importante din industria muzicala din Regatul Unit.

Nu foarte multa lume se intreba daca anul acesta Klaxons vor castiga sau nu. Preocuparea majoritatii celor din public era daca Amy Winehouse va fi sau nu de fata.Tocate marunt zi de zi, excesele cantaretei - droguri, bautura, conflicte - par sa-i puna intreaga cariera sub semnul intrebarii.Dar Amy Winehouse a fost de fata. Ba mai mult - a cantat in asa fel incat a uluit asistenta.

Castigatorii premiului Mercury, Klaxons, au fost ei insisi putin surprinsi, dar si-au revenit repede: Amy Winehouse are o voce puternica si un caracter asemenea, dar - spun ei - albumul nostru, "Mituri ale viitorului apropiat", e mai indraznet.Cu siguranta e si parerea juriului si a unei bune parti a criticilor: amestecul dintre muzica electronica si etosul punk, cu radacini in anii '70, a fost decretat drept irezistibil, iar amatorii de etichete le-au gasit repede una: new rave.

Amy Winehouse a cantat la ceremonia decernarii premiilor MercuryJuriul premiului Mercury are, de altfel, reputatia ca e mereu in cautarea trupelor proaspete si ceva mai altfel decat restul.Ceea ce ar fi jucat, anul acesta, in favoarea Natashei Khan, care se recomanda prin clasamente si pe scena drept Bat for lashes.Ea era, de altfel, cotata cu cele mai bune sanse la casele de pariuri.

Natasha Khan e de parere ca "toti concurentii au fost redutabili. Dar Klaxons, intr-adevar, au fost o surpriza", a adaugat ea.Alegerile din trecut ale juriului - Portishead, in ciuda Oasis, Primal Scream si nu U2, Roni Size inaintea The Prodigy - au rezistat insa timpului.Ba mai mult, unii spun ca ar fi conservat fara repros momentele in care au aparut si s-au facut auzit.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.