Dupa ce a fost internat la cardiologie, in 2001 si in 2005, in urma unor dureri atroce in piept, doctorii i-au atras atentia lui Catalin (40 de ani) ca nu este de joaca cu aceasta boala, diagnosticul stabilit fiind alarmant chiar si pentru un barbat de varsta lui: infarct. si, ca inima lui sa functioneze din nou bine, i s-a propus o operatie pe cord, ceea ce specialistii numesc, in termeni medicali, bypass.

Initial, designerul si-a dat acceptul, insa, dupa o documentare temeinica privind etapele operatiei, el a realizat ca riscurile sunt mult prea mari: "Mi-e frica sa o fac. Cu interventia chirugicala pe inima nu e de gluma, exista riscul de a muri. Trebuie sa-mi ia niste vene din alta parte a corpului si sa mi le inlocuiasca pe cele prin care sangele nu mai circula bine", povesteste, pentru Click!, Catalin. Primele semne ale bolii s-au instalat in 2001, cu doar cateva zile inaintea Festivalului de moda de la Iasi, menajera lui fiind cea care i-a salvat viata:

"Ea m-a gasit intr-o stare foarte proasta si a chemat ambulanta. Iar in urma cu doi ani, am patit la fel, atunci fiind dus cu masina la Spitalul de Urgenta Floreasca de un prieten. Am avut mare noroc ca am scapat." Desi crizele se repeta la un interval destul de scurt, Bote prefera, in locul bisturiului, un tratament medicamentos, pentru care plateste lunar 300 de euro:

"Chiar daca n-am voie sa ma mai stresez, continuu sa organizez prezentari de moda, caci le sunt dator clientilor, dar si celor care respecta munca mea in domeniul modelingului. stiu ca multi cred ca sunt pe moarte, dar nu e deloc asa".

Designerul Catalin Botezatu a creat, special pentru evenimentul Class 1 Romanian Grand Prix, o colectie de lenjerie intima care i-a luat ochii seicului Qatarului, Hasan bin Jabor Al-Thani, ramas foarte impresionat de manechinele care au purtat provocatoarele piese de lenjerie intima.