Nora Seroussi, fiica celebrului miliardar Seroussi, si omul de afaceri Avi Chen si-au unit destinele marti seara, la Templul Coral din Bucuresti.

Domnisoara de onoare, nimeni alta decit cunoscuta cintareata Luminita Anghel a purtat o superba rochie albastra, iar frumusetea miresei, insarcinata in 7 luni si invaluita in nuante de alb si bleu, a facut ca lumea prezenta sa aplaude minute in sir la intrarea acesteia in templu. Doamne in tinute elegante, la loc de cinste situindu-se creatoarele de moda Irina Schrotter si Eli Laslean, alaturi de Elena Mateescu, directorul general al lantului Seroussi, insotite de domni rafinati, precum bancherul Misu Negritoiu sau Viorel Paunescu si numerosi oameni de afaceri, prieteni ai familiei, au fost alaturi de Nora Seroussi in cel mai frumos moment al vietii sale.

Mireasa, care a fost condusa la altar de tatal sau, Senior Seroussi si de domnisoara de onoare Luminita Anghel, iradia de fericire si numara secundele pina cind va deveni sotia celui caruia ii va darui peste doar doua luni un copil. De la intrarea in templu si pina in fata altarului, peste cei doi miri a plouat cu petale de trandafiri albi. Toti barbatii prezenti la ceremonie au purtat pe cap kipa traditionala. Dupa ce, potrivit traditiei, mirele si-a sarutat mireasa si i-a acoperit fata cu voalul, acestia s-au rugat citeva minute, iar rabinul, purtind la git mai multe talituri (n.r. fulare de rugaciune) si-a inceput slujba in limba ebraica si tradusa in acelasi timp in romana. Dupa ce au primit verighetele, mirele si mireasa au baut vin rosu din aceeasi cupa, facuta din argint curat, ca sa arate ca, de acum inainte, viata lor va fi unita pentru totdeauna. Ceremonia s-a terminat cu un ritual traditional: mirele a spart un pahar cu piciorul, semn ca momentul acesta este pentru el de fericire suprema, iar toti invitatii au strigat `Mazel Tov`, adica `Sa fie cu noroc`.

Flori de la George Copos

Emotionat peste masura, Senior Seroussi a daruit Templului Coral o `Sefertora` (carte sfinta), asemanatoare Bibliei, foarte veche si cu o valoare inestimabila. Gestul a fost facut in memoria parintilor sai. Petrecerea a avut loc la Casa Vernescu, unde au participat peste 100 de invitati. Desi a fost asteptat, George Copos nu si-a facut aparitia, trimitind insa proaspetilor casatoriti un buchet imens de flori. Potrivit traditiei, in ziua nuntii lor, mirele si mireasa au statut de rege si regina si este o obligatie religioasa sa-i faci bucurosi si sa dansezi pentru ei si, in acelasi timp, cu fiecare dintre ei. Totodata, ziua nuntii este comparata cu `yom kipur`, o zi in care se ia responsabilitatea de a deveni oameni mai buni in viitor. Mirii au ales ca zi de nunta cea de marti, considerata de evrei o zi norocoasa, pentru ca Dumnezeu a spus de doua ori... `Este bine`.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.