Dupa modelul occidental, regizorii romani prefera sa apeleze in productiile lor la VIP-uri dispuse sa-si interpreteze in film rolul din viata de zi cu zi. Dupa Ion Iliescu, care va aparea in filmul lui Sergiu Nicolaescu, "15", Radu Moraru va interpreta in productia "Sah la general" rolul lui "Nasu’". Este vorba despre o productie realizata de Mihai Orasanu, regizata de Serban Marinescu, dupa "Ciocoii noi cu bodyguard" de Dinu Sararu. Filmul aduce in discutie coruptia la varf, povestea unei tradari politice care duce la crima. Pelicula prezinta viata politicienilor anilor ’90.

Rolurile principale sunt interpretate de Stefan Iordache si Mircea Diaconu. Din distributie mai fac parte Horatiu Malaele, Dorel Visan, Mircea Albulescu, Vizante, Tomi Cristin, Razvan Vasilescu si Monica Davidescu.

Tuca nu face parte din distributie

Omul de televiziune Radu Moraru a filmat deja partea sa din film, chiar in studioul emisiunii "Nasu’". A avut ca invitat un politician, important om de afaceri si liderul partidului de opozitie, in persoana lui Valentin Popescu, rol jucat de Dorel Visan. Cu toate ca se zvonea ca va aparea in film si Marius Tuca, regizorul ne-a declarat ca "nu este un film al presei. Am construit acest rol special pentru Radu Morarau. Nu a venit niciodata vorba despre Tuca".

Horatiu Malaele va interpreta rolul primului-ministru, Mircea Diaconu va fi consilierul premierului, iar rolul presedintelui va fi jucat din umbra, "pentru ca nu actorul este important aici, ci personajul in sine", dupa cum ne-a marturisit regizorul Serban Marinescu.

Palatul Cotroceni, platou de filmare

Filmarile vor avea mai multe locatii. Una dintre acestea este fostul restaurant "Sarpele Rosu". Realizatorul acestui film, Mihai Orasanu, ne-a declarat: "Vom reface decorul restaurantului Sarpele Rosu. Este locul in care se intalneau personalitatile vietii politice ale anilor ’90, iar noi vom transpune actiunea filmului in acel decor".

Filmarile din restaurant vor incepe pe 15 aprilie. Tantareanu a pus la dispozitia producatorilor ranch-ul sau de la Corbeanca. Alte cadre se vor turna la sediul lui George Constantin Paunescu, in birourile primului- ministru, dar si la Guvern si la Cotroceni.

Basescu filmeaza pe 28 martie

Sergiu Nicolaescu tocmai a incheiat filmarile pentru "15". Pelicula este aproape gata, iar regizorul spera ca lansarea filmului sa aiba loc undeva pe la inceputul lunii mai. Nicolaescu i-a avut in distributie pe Ion Iliescu si Silviu Brucan, doua personalitati ale lumii politice, care si-au interpretat propriul rol. Pe 28 martie, Traian Basescu, presedintele Romaniei, care a acceptat cu placere sa apara in filmul lui Nicolaescu, va filma pret de 20 de minute, in biroul sau de la Palatul Cotroceni.

"La fel ca la 'Orient Expres>>, debutantii in actorie nu au facut nota discordanta fata de cei profesionisti. S-au descurcat cu totii de minune, iar Mihaela Radulescu a fost la cea mai inalta cota", ne-a marturisit Sergiu Nicolaescu. Multumit deplin de prestatia Mihaelei, regizorul vrea sa-i ofere acesteia un rol principal in urmatorul sau film.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.