Incercata si verificata de majoritatea televiziunilor din strainatate, ideea de a folosi crainice sexy la rubrica Meteo prinde contur si in Romania. Majoritatea posturilor private autohtone au aplicat deja reteta, iar rezultatele sunt multumitoare. Chiar daca nu au studii de specialitate precum celebrele Romica Jurca sau Ortansa Jude, fetele de la "Vremea" castiga deopotriva notorietate si credibilitate.

In aceeasi directie se indreapta si Silviu Prigoana, cel care a lansat in 2006 singura televiziune de specialitate, Meteo TV. Omul de afaceri s-a hotarat sa angajeze, incepand cu luna octombrie, crainice pentru prezentarea buletinelor meteorologice. "Postul nu este inteligibil in prezent, iar prin prezentarea clasica a vremii, prin introducerea unor fete care sa prezinte meteo, acesta va fi pe intelesul tuturor. Vor fi probabil sase fete care vor prezenta vremea in fiecare zi", a declarat Rares Gardus, unul dintre asociatii companiei Real Top Media.

Prezentatoarele pe care mizeaza Silviu Prigoana nu sunt vedete, ci fete obisnuite, pe care miliardarul le va alege in urma unei preselectii pe care o va organiza in luna septembrie a acestui an. Potrivit CNA, detinatoarea licentei audiovizuale a postului Meteo TV este societatea Real Top Media SRL, printre actionari fiind si Silviu Prigoana (20%) si fiul sau cel mare, Honorius, tot cu 20% din actiuni.

Acesta din urma nu a ajuns bine la Chicago ca a si facut cale intoarsa. Honorius a revenit vineri in Romania, pentru a-si pune la punct cateva afaceri. "Acum doua zile am incasat ultima transa, de 2 milioane de euro pentru Max TV. A trebuit sa parafez o gramada de acte. in plus, mai sunt de incheiat cateva afaceri cu terenuri. Cursurile incep pe 5 septembrie, asa ca voi mai sta pe aici", ne-a declarat Honorius. Pentru actiunile pe care le detinea la Max TV, Silviu Prigoana a incasat 6.400.000 de euro.

PRO TV a dat lovitura

PRO TV si-a postat in aceasta vara pe pagina web clipuri sexy cu fete care prezinta vremea. Desi nu sunt difuzate si pe post, filmuletele, achizitionate de la o companie din Cehia, au mii de accesari zilnic, contribuind la ascensiunea site-ului www.protv. ro.