Vile luxoase, masini rapide si haine de firma. Toate acestea nu le mai sunt de ajuns oamenilor cu bani din Romania pentru a-si arata bogatia.

Foarte multi dintre ei isi cheltuie acum banii pe ceasuri produse de exclusivistele case elvetiene. Iar pentru a-si cumpara aceste accesorii vestimentare, romanii instariti nu ezita sa plateasca sume de ordinul zecilor de mii de euro, cu care ar putea cumpara chiar apartamente in Bucuresti!

Primul roman miliardar in euro, omul de afaceri Ion tiriac, e fericitul posesor al unui ceas cu care, daca l-ar vinde, ar putea cumpara cu usurinta un apartament intr-o zona buna a Bucurestiului.Pe langa alte ceasuri, tiriac detine un model "Tourbillon Mistere" de la IWC Schaffhausen. Acesta e un ceas produs in doar 250 de exemplare si costa in jur de 80.000 de euro. Are o carcasa de aur si punctul sau forte il reprezinta sistemul tourbillon, inventat imediat dupa Revolutia franceza, si reinventat de firma IWC in 1993. Ceasul are o autonomie de 7 zile si rezista, in apa, la adancimi de pana la 30 de metri.

Patronul echipei de fotbal Steaua, Gigi Becali, si omul de afaceri Ovidiu Tender au amandoi acelasi tip de ceas. Acesta este produs tot de o firma elvetiana, Audemars Piguet. Este vorba de un model Royal Oak, din colectia sport, care are carcasa si bratara din aur. Pretul ceasului pe care il au Gigi Becali si Ovidiu Tender se ridica la aproape 29.000 euro.

Politicianul social-democrat Victor Ponta poarta si el la mana o piesa de mare valoare. El are un ceas a carui valoare se cifreaza la 30.000 de euro. Cu toate acestea, carcasa ceasului este din otel (inoxidabil), iar cureaua din piele. Este vorba de modelul "Maxi Marine Chronometer" si e produs de firma Ulysses Nardin.

Fostul sef al ANAF, Sebastian Bodu, e ceva mai modest, el avand la mana un Zenith Chronomaster XXT Open. Pretul de catalog al acestui ceas din otel, cu curea din piele de crocodil, e de 7.500 de euro, insa la magazinele din Romania nu se poate cumpara fara 12.000 de euro.

Cristian Borcea, unul dintre actionarii de la FC Dinamo si patronul firmei Crimbo Gas, se mandreste cu un Rollex, modelul Oyster Perpetual Yacht Master, al carui pret poate ajunge la 20.000 de euro. Tot un Rollex, dar alt model, un Oyster Perpetual Day-Date, detine si politicianul democrat Marius Marinescu. Ceasul acestuia costa peste 18.000 de euro.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.