Brad Pitt - jurnalist, Madonna - coregraf, Michael Jordan - geograf, Jerry Seinfeld - specialist in comunicare. Nu este distributia unui nou film, ci meseriile de baza ale citorva dintre vedetele americane.
Potrivit revistei americane Forbes, daca ar fi sa facem o comparatie intre actori si cei care se afla in spatele camerelor de filmare, reiese ca mai mult cei din urma au reusit sa termine facultatile pe care le-au inceput. Vedeta americana de televiziune Oprah Winfrey, numarul unu in "Top 100 cele mai puternice celebritati", a absolvit cursurile Universitatii de Stat din Tennessee, specializarea Discurs si Dramaturgie. Ceea ce a invatat la facultate a ajutat-o, cu siguranta, in cariera. Numai anul trecut a cistigat 260 milioane de dolari. Jerry Bruckheimer, unul dintre cei mai de succes producatori americani, cunoscut pentru filmele: "Piratii din Caraibe: La capatul lumii / Cufarul omului mort", "Comoara nationala", "CSI: Miami", "Cangurul Jack" etc., a absolvit facultatea de psihologie, la Universitatea din Arizona. Nu se stie ce l-a determinat sa-si schimbe profesia, insa, cu siguranta, nu a facut o alegere proasta. Anul trecut, i-au intrat in cont 120 milioane de dolari. Coleg de breasla cu Bruckheimer, Steven Spielberg a urmat cursurile facultatii de Film si Arte Electronice a Universitatii din California. A abandonat-o o perioada si a reusit s-o termine abia in 2001. Asta nu l-a impiedicat sa cistige anul trecut 110 milioane de euro. Daca nu reusea ca sportiv, campionul de golf Tiger Woods ar fi ajuns economist. Urma cursurile Universitatii Stanford. Nu a reusit insa sa termine facultatea. Numai din golf a cistigat anul trecut 100 de milioane de dolari. Desi a primit numeroase distinctii, Tom Hanks nu se poate mindri si cu o diploma universitara. S-a apucat de teatru, la Universitatea de Stat din California, si, in cele din urma, a lasat totul balta. Nici Madonna nu a terminat scoala. Se inscrisese la dans modern, la Universitatea din Michigan. Acum cinta si cistiga din muzica 72 milioane de dolari pe an.

Jerry Seinfeld a fost mai sirguincios. A absolvit cursurile de teatru si comunicare ale Colegiului din Queens. La fel si omul de televiziune Jay Leno. S-a specializat in terapie prin discurs. A absolvit Colegiul Emerson si a cistigat numai anul trecut 32 de milioane de dolari. Actorii George Clooney, Brad Pitt si Matt Damon s-au apucat de scoala, insa nu au mai terminat-o. Primul se visa specialist in televiziune, al doilea jurnalist, iar cel din urma, studia engleza la Harvard. Cine stie daca aceste profesii i-ar fi adus fiecaruia cite 24 de milioane de dolari. Adam Sandler a fost mai harnic. A facut chiar si un Master in arte frumoase, la Universitatea din New York. Nici fetele nu s-au dovedit mai sirguincioase. Sandra Bullock si Reese Witherspoon s-au apucat de cursuri de drama, respectiv literatura engleza. Nu le-au terminat nici pina in ziua de azi. Sean (Diddy) Combs se pricepe la afaceri, chiar daca nu a terminat facultatea. S-a plictisit probabil de prea multa teorie si a trecut la practica. A devenit impresar hip-hop si cistiga 23 milioane de dolari pe an. Sportivii Shaquille O`Neal si Michael Jordan au diplome. Unul de studii generale, la Universitatea de Stat din Louisiana, iar celalalt de geograf, la Universitatea din Carolina de Nord.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.