Ministrul educatiei si cercetarii, Mircea Miclea, povesteste, intr-un roman scris impreuna cu profesorul universitar Mihaela Miroiu, despre betiile si femeile tineretii sale. “R’estul si Vestul”, o carte ce cuprinde un schimb de e-mail-uri in care autorii vorbesc despre aventurile tineretii si despre “socul intilnirii cu Vestul”, va fi lansata miine de Editura Polirom.

Ministru al educatiei si cercetarii din partea Partidului Democrat, Mircea Miclea debuteaza ca romancier prin acest volum, aparut in colectia Egografii la Polirom. Cartea "R’estul si Vestul", ce va fi lansata miine la Libraria Carturesti din Capitala, vorbeste "despre radacinile estice si experientele vestice", spune coautoarea volumului, profesorul universitar Mihaela Miroiu.

Ministrul Miclea relateaza in roman unele picanterii biografice din tineretea sa, povesteste cum a sapat gropi in studentie pentru a cistiga bani si ca i-au placut vinul si femeile.
"Colegul meu nu vine de la manastire, ci este un om intreg si cu o experienta de viata sanatoasa, care nu a sperat vreodata ca va deveni ministru", a spus Miroiu. Cartea a fost conceputa si scrisa intre 1999-2000, pe vremea cind Miclea nu era ministru. "Sper ca volumul sa prezinte interes datorita valorii sale literare, si nu pentru ca acum sint ministrul cercetarii si educatiei", afirma acesta. Ministrul este de parere ca functia este perisabila, dar istoria personala ramine, iar cartea este "o asumare integrala a acesteia".

Amintiri de la betie

"Dupa-masa ne-am retras amindoi intr-o magazie mica si intunecoasa, unde isi tinea el hartile vechi si uzate. Nu stiu daca ai baut vreodata intr-o incapere unde intunericul e atit de mare incit aproape ca nu-l vezi pe cel de linga tine. Iti spun eu cum e: bei cu sete si frica, in inghitituri mari, ca sa-ti dai seama ca inca mai existi si nu esti singur. Bei compulsiv, imboldit de fiorii fricilor noastre ancestrale: de intuneric, de singuratate, de frig, de moarte. Spre seara, pluteam in ireal si-am facut pipi pe hartile de istorie si geografie, "numa’ asa, ca sa fim siguri ca sintem deasupra determinismului istorico-geografic". Si eram, chiar eram". (Mircea Miclea, pagina 115)


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.