Mihaela Radulescu, una dintre vedetele cu "cea mai neagra presa" - dupa spusele ei, s-a aflat zilele trecute la Arad si Timisoara pentru a juca in filmul "15", al lui Sergiu Nicolaescu. Dupa ce si-a facut un nume in televiziune, ea debuteaza in cinematografie. Prezentatoarea emisiunii "Geniali" interpreteaza rolul unei muncitoare, Hilda, care este prietena cu eroina principala. Mihaela Radulescu a refuzat sa fie dublata la filmari, astfel ca a trebuit sa joace chiar ea in scena in care Trabantul personajului pe care il interpreteaza este implicat intr-un accident de circulatie, la Arad. Si, desi este un frig cumplit afara, a mai trebuit sa sara si in apa Canalului Bega. Ea n-a fost de acord sa stea separat de restul echipei de filmare, astfel ca a locuit patru zile intr-un hotel fara apa calda, linga Nadlac. In plina zi de lucru, am surprins-o pe Mihaela intr-o pauza si i-am solicitat un scurt interviu.

Mihaela, esti la primul tau rol intr-un film...
Oficial da. Neoficial, am mai jucat intr-un film de lungmetraj, dar din pura greseala. Eram la festivalul de film de la Cannes, acum opt ani. Ma plimbam intimplator pe niste stradute si am picat tocmai la o filmare, la filmul "Cannes Man". Regizorul Frederico Queen, fiul celebrului Anthony, m-a vazut si m-a bagat in film. Era un rol de figuranta si tin minte ca am tras trei duble. Am mai aparut intr-un scurtmetraj, lucrarea de diploma a lui Radu Munteanu. Asta a fost un film pe care l-a vazut doar comisia de examinare.
Pina la urma, cum ai ajuns sa joci in filmul lui Sergiu Nicolaescu?

Avea nevoie de cineva care sa nu se prefaca, ci sa fie cit mai naturala! Eu nu sint actrita, asa ca nu stiu cu ce sa ma compar. Joc rolul unei muncitoare care se numeste Hilda. Este o femeie simpla si trebuie jucata ca atare.

Pentru mine e ca la armata tot ce se intimpla la filmare. Eu fac ce mi se cere si stau unde sint pusa. Joc la limita actoriei. Sergiu Nicolaescu cere foarte multa disciplina si nu admite fite de Buftea.
De ce ai refuzat sa fii dublata de cascadori?
Chestia cu scufundatul e un hobby de-al meu. Ma scufund de foarte mult timp. Stiam ce scena o sa fie si mi-am luat de-acasa costumul de scafandru. Problema este ca nu am sarit niciodata in apa rece si voi vedea acum daca o sa mor sau nu. Dar murdaria din Canalul Bega nu ma opreste sa ma arunc. Eu locuiesc linga Lacul Snagov care este o imensa buda. Sint pregatita pentru tot ce e mai rau. Va spun eu ca nu patesc nimic, chiar daca e murdara. Daca stati sa va ginditi ca apa din Bega curge la robinet...

Si scena accidentului cu Trabantul?
N-a fost grea. Cred ca sint prima femeie din Romania care a facut o rasturnare cu masina acum citiva ani. Cind am vazut scena, m-a cuprins din nou senzatia aia de nebunie si am zis ca o sa filmez eu. Nu pot sa va spun nimic despre scena, dar Trabantul s-a busit destul de tare.

Te-ar tenta o cariera in cinematografie?
Nici nu ma gindesc sa ma apuc de filme acum, la 35 de ani. Am o cariera stabila in televiziune si mi-e bine. Stiu foarte bine ce am de facut. Mai mult, am mai avut doua propuneri de la Sergiu Nicolaescu, una chiar pentru "Orient Express", dar atunci eram gravida. Mi-a fost frica si de rolul acesta si am avut o sedinta serioasa ca sa vad daca pot face fata. Noroc ca eu nu am probleme cu camera. Pe de alta parte, nu pot sa fiu libidinoasa si sa ma autopropun, cum se face in sportul asta!

S-o fi gindit producatorul ca va vinde mai bine filmul daca joaca si Mihaela Radulescu?
Sint convinsa ca si Sergiu Nicolaescu s-a gindit la aspectul comercial. Sigur nu s-a gindit ca zace in mine vreun talent actoricesc nedescoperit! Nu mi-a spus ce idioata am fost ca nu m-am apucat de actorie! Speculam cu totii toate avantajele.
Mihaela, iti multumim si iti dorim succes.
Si eu va multumesc!


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.